Отложиха церемонията по връчването на Грами


Отложиха церемонията по връчването на Грами

3666

Церемонията по връчване на наградите "Грами" тази година беше отложена заради новата вълна от Covid-19, съобщиха организаторите, цитирани от Би Би Си.

Вместо на 31 януари, както беше планирано, статуетките ще бъдат раздадени за 63-ти път на 14 март заради увеличаващия се брой заразени в Лос Анджелис и щата Калифорния, става ясно от официалната страница на събитието.

Както MySound.bg вече съобщи, според номинациите Бионсе е лидер по броя категории, в които е номинирана. Тя ще се състезава за 9 статуетки. Британката Дуа Липа и американската звезда  Тейлър Суифт, както и хип-хоп изпълнителят Роди Рич, получиха номинации в по шест категории.

"Нищо не е по-важно от здравето и сигурността на тези в музикалната общност и на стотиците души, които работят неуморно за шоуто", се казва в официално изявление на Националната академия за изкуство и звукозапис на САЩ, която организира галата по удостояване на отличниците.

Естествено, и тази година церемонията няма да мине без скандали. След анонсирането на номинациите хитовият The Weeknd, който не попадна в нито една от категориите, обвини ръководството на отличията в корупция. Източници твърдят, че звукозаписната академия изисква от номинираните да се откажат от участия в Super Bowl, ако желаят да бъдат включени в тържествената гала.

Тя се представя ежегодно, а раздаваните грамофончета са смятани за най-авторитетните призове в музикалния свят, присъждани за постижения в различни музикални жанрове, както сред изпълнителите, така и сред авторите на песни и продуцентите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички