На Боб Дилън е посветен Sofia Singer Songwriter Fest 2021


На Боб Дилън е посветен Sofia Singer Songwriter Fest 2021

3172

Петото издание на международния фестивал за автори-изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest е посветено на великия американски поет с китара Боб Дилън, който навършва 80 тази година, извести Лили Друмева - традиционен организатор на меломанската проява.

Юбилейно ѝ издание ще се състои в столичния клуб "1857" от 18.00 ч. на 1, 2 и 3 октомври. Събитието се провежда в три конкурсни вечери (два полуфинала и финал), в които дванадесет български и чуждестранни артисти ще представят свои авторски песни. Почитайки Боб Дилън, те ще изпълнят и по един от неговите хитове. Новостите са, че ще има специална парична награда на стойност 1000 лева, връчена от името на Лили Друмева. Останалите призове ще бъдат отново висок клас лютиерска китара, предоставена от "Кремона", 10 часа време за звукозапис в реномирано софийско студио, както и микрофон и друга техника от музикална къща "Фактор". Предвидена е и награда за текст в памет на известния български бард Гриша Трифонов. Журито ще се обогати с нови членове, известни и компетентни личности от музикалната индустрия. Sofia Singer Songwriter Fest ще има и пролетно издание, организирано от Виктор Макаров, което ще включва младежки конкурс и рецитали на класически бардове.

Sofia Singer Songwriter Fest ще продължи да включва предварителна програма, рецитали и афтърпартита с участието на групите Точка БГ и Lilly Of The West. Известната кънтри формация обещава трибют към Боб Дилън с тематичен концерт, а Точка БГ ще представят песни от своя нов албум.

Боб Дилън е американски певец, поет и композитор, оказал голямо влияние в световната поп музика. Някои от песните му, сред които "Blowin' In The Wind" и "The Times They Are a-Changin'" се превръщат в химни както на движението за граждански права, така и на антивоенното движение.

По време на продължителната си кариера Дилън получава множество награди и отличия "Грами", "Златен глобус", "Оскар", включен е в Залата на славата на рок-ен-рола. Класация на списание "Ролинг Стоун" го определя като вторият по значение изпълнител в историята на популярната музика след Битълс. Носител е на Нобелова награда за литература за 2016 г.

Първият и единствен засега концерт на Боб Дилън в България се състоя през 2010 г.

"1857" е на улица "Сан Стефано" 22.

Очаквайте повече информация за петото юбилейно издание на Sofia Singer Songwriter Fest тук:

https://www.facebook.com/SofiaSSF/

https://www.sssf.eu

Артистите, които желаят да участват в конкурсната програма, трябва да изпратят заявка на lilly@techno-link.com както и линк към своя авторска песен, кратка автобиография и снимка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички