Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Кой спечели диска на Светлана Близнакова Tomorrow

19.01.2021   MySound.bg
Светлана Близнакова
Поредното издание от празничната поредица на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше ЛИЧНО от фронтдамата на SeviСветлана Близнакова, която издаде своя дългоочакван дебютен солов албум "Tomorrow". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с ОРИГИНАЛЕН ЕКЗЕМПЛЯР от луксозния компактдиск. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой от членовете на група Sevi участва в индивидуалния албум на Светлана Близнакова?

Вярното е: Рали Велинов.

Честито на Цветан Везенков и Богдан Войновски.

Премиерата на "Tomorrow" се състоя в Sofia Live Club през ноември. Въпреки слабата културна активност в столицата през последните месеци и ограничителните мерки, публиката запълни изцяло допустимите 30% от капацитета на залата и не позволи на Светлана Близнакова и нейните гост-музиканти да напуснат сцената преди заслужения бис.

Присъстващите видяха и чуха гласовитата фронтдама на актуалната група Sevi в по-различна стилистика, встрани от по-тежкото звучене на бандата и в компанията на още шест талантливи български музиканти: Мартин Профиров (П.И.Ф., Силует); Иван Попов (Тома); Рали Велинов (Sevi); Александър Кирилов (Etnotix, Vulgar Bulgar); Рози Лесидренска (Time Jugglers) и Милена Генева (Вокализирай това). Акустичен рок, примесен с елементи от различни стилове, и жив, натурален саунд - това са теми, които вълнуват певицата в последните няколко години.

По-голямата част от записите са осъществени в Pepinio Records Studio, където музикантите експериментират с различни звуци и инструменти. Петър Братанов (Pepinio) също се включва в някои от аранжиментите с китарни партии и сола.

Пилотен сингъл от диска е песента, дала неговото заглавие. Клипът на "Tomorrow" (виж го ТУК) е дело на Игнати Йорданов. Композицията е написана в колаборация с китаристката Александра Зернер, която е автор и на аранжимента.

Снимкa: Виктория Вучева

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.


2409
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930