Децата на супергрупа Тонодеро


Децата на супергрупа Тонодеро

2944

Българската банда Тонодеро пусна поредното си парче, което ще бъде включено в авторския ѝ дебют.  

"Децата" е по музика и аранжимент на цялата формация, а текстът - на Димитър Василев-Нуфри, фронтмен на Panican Whyasker. С тази емлематична група свързваме и имената на другите двама в Тонодеро. Това са Деян Драгиев "Даката" (барабани) (най-вдясно на снимката) и басистът Александър Обретенов, дългогодишна плътна струна на D2 и доста други различни проекти. Квартетът се допълва от Димитър Попов "Димбеца", китарист на Нова Генерация, основал Тонодеро специално за събитние в памет на епохалния Димитър Воев.

Зад клипа на "Децата" (виж го ТУК) са Нуфри и фотоаса Елена Ненкова. Парчето и видеото към него следват първия радиосигъл на ветераните "Идвам за теб", отново по текст на харизматичния Нуфри.

"Името Тонодеро е избор на Димитър Попов. То е игра на думи, свързана с тон и с дране на тонове. Словосъчетанието ни хареса - пояснява Сашо Обретенов -  Хората са зажаднели за изкуство. Българите се славим с любовта си към забавленията. Факт е, че когато си гладен, не ти е до изкуство и музика, но българите сме свикнали на това. Продължаваме напред и се надяваме да свирим много. Целият материал е на български език. Смятаме да пускаме парчетата тактово и скоро, може би пролетта, ще издадем и албум", сподели повелителят на дебелата жица в интервю за радио "Фокус" в рубриката "Място за нова българска музика".

Това е десета авторска песен на групата, чийто стил Димбе определя като "олдскуул рок".

Tonodero в Spotify:

https://open.spotify.com/track/4fz1ZGx3iff1BoiMz3YYPp?si=u4A9x7WmR7qucgV1I1y7Zw

Снимка: Елена Ненкова

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички