Отново отмениха Гластънбъри


Отново отмениха Гластънбъри

3099

"Гластънбъри" отлага юбилея си заради пандемията от новия коронавирус за втора година.

"Въпреки усилията ни да преобърнем небето и земята, стана ясно, че просто няма да можем да организираме фестивала тази година", заявиха основателят Майкъл Ивис и дъщеря му Емили в официално прессъобщение.

Най-голямото музикално събитие на открито в Европа беше отменено и миналата година още при първото затваряне на Великобритания през март заради Covid-19. Повече от 135 000 билета за него бяха разпродадени само за половин час. Звездите сър Пол Макартни, Тейлър Суифт и Кендрик Ламар трябваше да оглавят феста послучай 50-ата му годишнина.

Председателят на Британската парламентарна комисия по цифрови технологии, култура, медии и спорт Джулиан Найт определи вестта като "опустошителна".

"Бихме искали да предложим на купилите си билети през октомври 2019 г. да прехвърлят депозита си от 50 лири за догодина. Гарантираме възможност за купуване на билет за "Гластънбъри" 2022. Безкрайно благодарни сме за доверието на хората с депозити и сме уверени, че ще успеем да организираме нещо наистина специално за всички нас през 2022", допълниха организаторите.

"Гластънбъри" е британският отговор на "Уудсток", започнал през 1970 година, когато се събират 1 500 хипита, но оцелял до днес, за да достигне с точност, упоритост и постоянство до настоящите си гигантски размери. Освен петте сцени, които са разпределени за поп, рок, денс, джаз и уърлд музика, фиестата приютява пространства за театър, кино, дискотека, цирк и почти всичко друго от сферата на забавленията, за което се сетите.

"Гластънбъри" е основан от фермера Майкъл Ивис и покойната му съпруга. Според официалната версия, двамата се вдъхновяват от фестивала в Бат, графство Съмърсет, Югозападна Англия. Сега дъщерята на 83-годишния Майкъл помага в организацията. Първите билети са стрували по 1 лира, а към днешна дата цената им е по 265. В събитието участват най-известните музиканти в света.

Рекордната му посещаемост е през 1994 година, когато са продадени 300 000 билета, припомнят световните агенции.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички