Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

2G X Madman - музикалната инвазия на силните момчета


2G X Madman - музикалната инвазия на силните момчета

3018

Силно присъствие, безапелационен ритъм, актуален саунд без излишни рими и слаби кадри…

Създателите на "London"  и "24/7" пуснаха брутално парче, запечатано с мъжката им дума и с обещанието: "помня"!

"Помня" в YouTube

2G X Madman избират "Помня" за стартов сингъл от предстоящ албум, като позицията е емблематична. С текста и видеото си парчето е като музикална биография не само за Светослав-2G и Марио-Madman, но и за всички бунтари в хип-хопа, които могат да направят разликата между преди и сега.
 
С "Помня" българските рапъри, живеещи в Лондон, загряват за поредица от хитове, които ще се пускат от YouTube канала The Bulgarians Оfficial. "Линиите са различни - разказват музикантите - има тежки, по-леки, разнообразна тематики, но държим на стила си и следваме нашата линия". Пред финал е и албумът с 12 чисто нови трака и обещанието парчетата да се харесат както на твърдата им фен база, така и на почитателите на модерните течения в рапа.
 
За музикалната продукция 2G X Madman работят с Kolev, а обработката на парчетата е поверена на D-Zasta и Nu Gen Studios London. Интересно е, че във въпросното студио работят известни имена от британската сцена като Stormzy, Giggs, Don Jagga, Keskin и много други. С някои от тях вече е осъществен контакт за бъдещи проекти, като целта на групата е не само пазарът в България, но и този на Острова… независимо от българския език, който - както казват момчетата- не е пречка става ли въпрос за вайб.

Кои са 2GX Madman

Светослав Георгиев а.к.а. 2G The Bulgarian започва да се занимава с музика още като 14-годишен, вдъхновен от вездесъщите 2 Pac, Dr. Dre, Eminem и други. Шлифова се в хип-хоп група за танци и записва първото си студийно парче, а след това сформира и проект, с който реализира няколко сингъла и са пред подписване на официален договор за издаване на албум. Заминава за Щатите, където живее и работи около 5 години в Ню Йорк. Прибира се в България, но за кратко, след около година отново е в самолета на път за Лондон. Споделя, че за него създаването на песен е магия: "Намирам нещо много интересно в това да напишеш як текст или да измислиш мелодия и да докоснеш хората по някакъв начин - и добавя с усмивка - Също така като бонус са славата и момичета". През годините работи с имена като Young BB Young и Ndoe, с които създават хита "Супер трумпет". За снимките на "Мазерати" Shox2 от Sky Brothers специално пристига в Лондон. След успеха на "Лондон" (Kontraflow feat. 2G), заедно с Madman пускат парчето "24/7", което отново се превръща в хит и ги нарежда сред най-популярните имена в хип-хопа. С Madman стават по-близки в Лондон, където живеят и работят повече от 10 години.

Марио Иванов Петров или по-добре познат като Madman е зад микрофона от есента на 1997 година. Като част от благоeвградската група Almozz Niggaz, заедно с Диаграм през лятото на 1999 година за пръв път влизат в студио и записват първия си микстейп, който е в стил хорър кор. Година по-късно е ред и на втори, озаглавен "Югозападната част". През 2001 година Madman записва самостоятелния микстейп "Око за око" и с натрупания материал и поредния микстейп на Almozz Niggaz с работно заглавие "Без ред", групата прави крачка напред и е забелязана от звукозаписната компания Riva Sound. От там включват едноименния трак в компилацията "Рап експлозия" и ги нареждат до утвърдени имена като Ъпсурт, Lady B, X-Team, Светците, Dr. Pit и много други. Не след дълго е подписан договор и през 2002 година издават дебютния си албум озаглавен "Без ред" с участието на X-Team, Светците, Double V и Малката. През 2003 година на бял свят се появяват два албума - двойният "Югозападна инвазия", включващ голям брой артисти, гравитиращи около проекта, и втори самостоятелен на Madman - "Дневника на Лудия". Пореден проект, включващ артисти и групи от чужбина, е основан година по-късно, но остава недовършен - причината е заминаването на Диаграм за Великобритания. През 2005 година Madman завършва и издава материала като микстейп. Паралелно с това работи върху проекта Протест и през 2008-ма, заедно със Sve, пускат диска "Двама против Ада", който се превръща във ъндърграунд сензация и е популярен и до днес. През същата година Диаграм се прибира и заедно започват работа по нов албум, но и с ново име на групата Стар трик. За няколко месеца проектът "Дърпам здраво" е завършен, но никога не излиза официално дори и като микстейп с изключение на няколко сингъла с участието на 100 Кила, Криско, Казино, Big Ша и гости от чужбина. През същата година Madman заминава за Лондон, обаче не спира да работи с Протест и Стар трик. През 2012-та Протест издават втория и последен проект "Черно на бяло". Раздялата между Madman и Sve е шок, защото идва точно когато групата е набрала много голяма популярност. Стар трик пускат няколко сингъла, но повече не стигат до албум. През 2016-та Madman е готов с третия солов проект "Дан Колов", включващ имена като ConGotti, Joker Flow, 42, Imp, Герата, Минко, Гегата и едновременно работи върху нови идеи с Минко от Хората на Изгрева. През 2018-та след 5 години работа Kontraflow издават едноименния си албум с участието на 2G, Honn Kong, Silent City, ConGotti, RaggaOne и Sadat X.

YouTube:The Bulgarians Official

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички