Концертите на Ара Маликян се отлагат за май


Концертите на Ара Маликян се отлагат за май

2383

Концертите на Ара Маликян, които трябваше да се проведат у нас през март, се отлагат за май.

Испанският цигулар ще изнесе 7 вместо 3 концерта заради спазване на противоепидемичните мерки в залите, като ще свири три пъти в София и по два във Варна и Пловдив. Новите дати са 18 и 19 май – София, зала 1 на НДК, 20 май – Варна, ДКЦ, и в пловдивската зала "С.И.Л.А." на 22 май.

България се намира в извънредна епидемична обстановка до 30 април 2021 г., а съгласно заповед на здравния министър от 25 ноември 2020 г. е забранено провеждането на сценични прояви и концерти, които остават последния сектор, за който важат ограниченията за функциониране. Въпреки това, държавните оркестри и състави работят в противоречие със заповедта от 25 ноември 2020 г. В продължение на повече от месец, организаторът BG Sound Stage направи всичко възможно, отправяйки запитвания до всички отговорни институции – Министерство на здравеопазването, Министерство на културата, РЗИ и други с молба да бъде разрешено провеждането на концертите на Ара Маликян у нас при спазване на капацитет от 30 % и всички мерки. За съжаление, без резултат. Беше получен отговор от министъра на културата Боил Банов, в който се казва, че разпорежданията на здравния министър трябва да се спазват и нарушителите подлежат на санкции.

Закупените билети за концертите на Ара Маликян важат за новите дати без презаверка, в съответствие с обявените в интернет страницата на организатора Правила и условия.

Предстои да бъде оповестена конкретна информация за разпределението на билетите по дни и часове за съответните зали.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички