Първите музикални изненади в афиша на Vola Оpen Air 2021


Първите музикални изненади в афиша на Vola Оpen Air 2021

2432

Ако все още не сте чували за него, то Vola Оpen Аir има голяма вероятност да се окаже онази глътка свеж микс от аромат на гори и живописни гледки с качествена музика на некомерсиални творци, които ще ви спечелят с автентичност, стил и майсторство в музиката, която създават.

Както MySound.bg вече писа, осмото издание на фестивала ще се проведе на живописния връх Околчица в природния парк Врачански балкан на 16 и 17 юли.

Сред акцентите в програмата на събитието е Kurt Kolev - цветен, провокативен и на моменти екзотичен, който със замах смесва експерименталното с поп под влияние на вейпър уейв, хаус и хип-хоп. Дебютният му албум "Рамония" е интересен музикален колаж, преплитащ темите за следите от социализма, младостта и остаряването, парти културата и самотата. Понякога ироничен, понякога дълбоко искрен, Kurt Kolev ще ви предразположи да усетите нещата по различен начин, уверяват организаторите.

Тя е безкрайно обаятелна и макар че може да ви опари, Kopriva си заслужава. Вдъхновена и обогатена от участието си като фронтдама в електронното дуо Gо’ Touch’t и в психеделичното трио Слонът на принцесата, през 2017 година Kopriva се появява като лична музикална вселена в стил електро-поп, примесен с психеделични и етно елементи, движена от идеята, че любовта не е най-силното,  а най-естественото чувство.

Звуково-музикалното приключение продължава с Ropotamo Co. Те ще отведат присъстващите някъде между изпълнението и изследването, преливайки между ембиънт, космик фолк, дъб и сайкъделик трайбъл. Техният игрив, но професионален подход, преплитащ акустика с електроника, ще потопят меломаните в нещо на пръв поглед непретенциозно, но дълбоко, смело и приказно.

Downshift Collective ще внесе фънк, хип-хоп, ню джаз, реге и дъб звучене към преживяването. Александър Георгиев - китара, Цветан Чобанов - кийборд/саксофон и Михаил Люлев - вокал, които заедно със  Стефан Цеков на барабаните ще предложат добра музика в добра компания.
 
Организаторите дават сцена и на мистериозния Fortinbrass, който се качва на сцената на Vola Оpen Air 2021 с амбициозната задача да открие естествената среда на стария, прашен и суров звук на блус, джаз, соул и Фънк парчета. Той е вдъхновител на тематични музикални поредици като Something Different, Funk Is What You Don’t Play, ’Cross The Tracks (We Better Go Back) и други, но няма да откриете нищо негово в Интернет пространството, защото харесва директната комуникация с публиката.

Добре познат благодарение на своите 20 години с микрофон за X-Team и 15 години на грамофоните зад TAKT DJs, Starteras ще допринесе по най-добрия начин за върховното изживяване. Бийтмейкър, саунд дизайнер, диджей, BBoy и MC - този микс от умения и дух гарантират качествени рими и въвличащ бийт под открито небе.

Билетите за Vola Оpen Air 2021 са на цена 25 лева и могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg, а новините около фестивала може да следите през Фейсбук страницата или на https://volaopenair.com.

Тази година има възможност да се насладим на случващото се и с директно излъчване на живо благодарение на подкрепата на националния фонд "Култура".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички