Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Рут Колева и Salty – за жената без етикети


Рут Колева и Salty – за жената без етикети

2244

Това не е поредната песен с кауза на Рут

Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд. Далеч от този вкус, Рут Колева представи "Salty". Сингълът обръща представите и отговаря на очакванията за качествена музика, поднесен чисто, без подправки.
 
Вдъхновена от месеца на дамите, "Salty" пoказва главната женска роля в болезненооткровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките ѝ форми. Видеото е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие, без етикети и социални внушения. Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента- Но "Salty" подрежда истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър.

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев - Kan Wakan, който е продуцент на проекта. Музиката е създадена от българската гордост в американския музикален шоубизнес Илияна Недялкова, съкомпозирала със Zayn великолепната "Entertainer". "Salty" излезе след поредица от успешни сингли на Рут Колева ("Candy Coated", "On My Way" и "All The Guys"),  които бяха ротирани в Европа и Америка, и продължава стабилната хитова линия на единствената българска изпълнителка с актуално международно признание.

"Salty" в YouТube "Salty" дебютира на №7 в официалната класация за българска музика и на № 27 в общия официален чарт "България Топ 100", изготвяни от ПРОФОН и BMAT. Сингълът е наличен във всички дигитални платформи ТУК чрез "Орфей Мюзик"/Warner Music Group. Седмото най-излъчвано българско парче в родния ефир е посветено на жените и техния многостранен облик.

"Salty" е проект, осъществен с подкрепата на фондация "Глас": "Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани -  споделят от "Глас" - За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България, е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват. Клипът към "Salty" e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол".

Идеята на "Salty" подкрепя и Българският фонд за жените: "Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация. И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец – казва Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ- Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена. Нещо повече - ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят. А само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация". Рут е от изключително забележителните български артисти, чиито скорошни успехи включват корици на модните списания Harper’s Bazaar, ELLE и Diva, публикации във FLAUNT, BlackBook, Nakid, Pride.com, EARMILK, както и похвали от BBC и MTV. Вокалистката е влизала в класациите Spotify Viral Charts в 7 различни държави, и има 5 милиона гледания в YouTube, създавайки си многообразна аудитория по целия свят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички