Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив


Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив

2095

Барабанистът на знаменития фюжън бенд Акага Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив.

Групата, която е сред основателите на модерния български саунд, комбинира уникално фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип-хоп.

Новината беше огласена лично от председателя на партията Симеон Славчев веднага след като листата с кандидати за народни представители беше регистрирана в Районната избирателна комисия в Пловдив.

"Дънди освен че е изключително харизматичен и талантлив артист, е и човек с високи морални качества, инициативен и със силно чувство за справедливост и непримиримост. МИР е партията на новото поколение политици и политики в България, а Дънди е част от това ново поколение в културата, което ще наложи коренно различен модел на управление и взаимоотношения в българското общество", каза лидерът на ПП МИР, като подчерта, че неслучайно музикантът е водач на листата в Пловдив.

"Освен културна столица на България Пловдив е град с над 8000 години история, той е най-динамично развиващият се център в Южна България, който има уникални дадености за съчетаването и развитието на туризма с множество културни национални, европейски и световни прояви. Убеден съм, че като народен представител Димитър Митев-Дънди ще допринесе не само Пловдив да бъде "Древен и вечен", но и българската култура и изкуство да станат един от основните приоритети на държавата. Дънди ще докаже, че в политиката могат да влязат честни, почтени и морални хора и съм убеден също така, че той ще сложи край на чалгата в българската политика и в живота ни като цяло", уверен е Славчев, който не скри вълнението си от това, че барабанистът на Акага се присъединява към екипа на ПП МИР.

"Включвам се в политиката, за да дам личен пример и да допринеса с моя опит, знания и идеи за превръщането на българската култура в приоритет не само на държавата, но и на всеки българин. Само така ще успеем да изградим национално себеуважение и достойнство, както и самочувствие в новите поколения за огромния принос на България в европейската и световна култура", каза Дънди. Той подчерта, че една от неговите цели и предложения е създаване на Център за иновации в културната дейност, както и популяризиране на българските постижения в сферата на културата.

"Българската културна общност и творците са жизнено важен партньор на държавата в стремежа и за духовно извисяване на нацията и изграждане на отношения на пълноценен и ефективен диалог с гражданското общество. Именно затова е изключително важно държавата да бъде гарант за развитието на образованието, здравеопазването, икономиката и културата. А подкрепата за културата гарантира устойчиво социално и икономическо развитие на България, защото тя именно е техният основен двигател", посочи още Димитър Митев-Дънди.

Кой е Димитър Митев-Дънди?

Роден на 4 октомври 1977 г. в семейство на спортисти. На 5-годишна възраст родителите му забелязват, че е музикален и го записват на пиано и солфеж. Въпреки че успоредно с това тренира ски и само на 6 години взима златен медал в състезание за ски за деца в Пампорово, Дънди решава, че музиката е неговото призвание в живота и изцяло се ориентира и отдава на нея. Резултатите не закъсняват и още в 9-ти клас създава и първата си група Institution Green. На 17 години Дънди е поканен да свири като перкусионист на фестивала "Златният Орфей" с групата Full Action Band, където за една седмица акомпанира едни от най-големите български естрадни изпълнители. На 19 години се явява на прослушване за барабанист на Атлас и става барабанист на групата от 1996-2002 година. С нея има издадени три албума, а през това време свири и концертира като гост музикант, перкусионист и барабанист в доста други формации като Джеронимо, Латинопартизани, записва перкусии с D2 и Сленг. От 2002 до 2013 г. е барабанист на Сленг, с която има един издаден албум. В периода 2004 – 2006 г. работи като звуков инженер в Key Studio, където записва, смесва и продуцира втория албум на Сленг, както и композира и продуцира музика за различни артисти, там е създадена и песента "Утре" заедно с Калин Петров и Крум Георгиев за кампанията на Avon за рака на гърдата, в която пеят 14 от най-известните български изпълнители – Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мери от Мери Бойс БендДимо от ПИФ, Свилен от Остава, Мария Илиева, Десислава, Алекс Раева. През 2008 г. взема участие като барабанист в групата на спечелилия Music Idol Тома Здравков да свирят като предгрупа за съвместния лайв на Def Leppard и Whitesnake.

През 2009 г. Акага свири с Владимир Ампов-Графа и правят национално турне, което завършва с концерт в зала "Универсиада".  През 2011 г. взема участие като барабанист в групата на Графа на концерт на празниците на изкуствата "Аполония". През 2012 г. се включва в проекта на Чавдар Петков и Петър Главанов Guitar Pirates, като записва барабаните към трака. От 2012 г. до ден-днешен записва всички барабани и перкусии във всички албуми и песни на Чавдар Петков – "4040", а през 2015 г. излиза на бял свят албумът "The World Has Changed". От 2016 г. до 2017 г. работи като озвучител с Михаела Филева, като свири с нея на Wild Rose Festival в Лондон през март 2017 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички