Apex на Unleash Тhe Archers в Картини от една изложба


Apex на Unleash Тhe Archers в Картини от една изложба

2181

Канадската певица Brittney Slayes от пауър метъл групата Unleash Тhe Archers замисля мрачна история за техния четвърти студиен албум "Apex" ("Връхна точка").
 
В основата ѝ са приключенията на главния герой, наречен Безсмъртния, направен от същия камък, от който и неговата планина, като също се е превърнал в планина. Прокълнат е да служи на онзи, който го събуди от хилядолетната му дрямка. Той обаче е събуден, подмамен от гласа на Матриарх, жадна за власт магьосница, която иска на всяка цена да пороби света. Тя му поставя страшна задача и обещава да го освободи от проклятието, ако направи така, както тя поиска. Матриарх възлага на Безсмъртния да намери четиримата ѝ синове и да ги доведе при нея, за да ги убие в ритуал за постигане на безсмъртие. Първият син е хитър манипулатор, вторият – измамник със змийски език, третият – страхлив генерал, който се крие зад хилядите си войници, а четвъртият – мекушава душа, която се предава без съпротива. След като получава всичко това, Матриарх се отрича от своето обещание и вместо да освободи Безсмъртния от проклятието, тя го изпраща обратно да спи, за да изчака докато отново ще има нужда от него.

Brittney Slayes споделя: "Черпя вдъхновение от много различни източници за моите текстове и истории, като митологията всъщност играе малка роля. Най-вече се придържам към научната фантастика и фентъзи романите, и каквото измисли мозъкът ми. Реалният живот няма отношение към моите истории. Написах всичко "песен по песен", като историята беше изложена в глави, така че всяка глава се превърна в песен. Това беше наистина забавен начин да напишем албума, защото винаги знаехме в каква посока се движим. Бях решила главният ми герой да бъде мъж, затова си помислих, че за да не го объркам, моят антагонист ще бъде жена. Бях частично вдъхновена и от кралица Bavmorda от филма "Willow" на Ron Howard от 1988 година", завършва Brittney Slayes.

Сергей Шишов ще представи "Apex" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 3 април, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички