Сцената на Sofia Live Club оживява отново на 15 април


Сцената на Sofia Live Club оживява отново на 15 април

2258

След неописуемо дългата 5-месечна пауза и когато повече от всякога имаме нужда от духовна храна и позитивни емоции, сцената на Sofia Live Club отново отваря врати, за да посрещне своите най-специални гости, а именно артисти, музиканти и меломани, известиха от управата на популярното заведение.

Стартът е на 15 април с 6-тото издание на Music Elevator, където джазът среща рока и на сцената ще се качат 30 млади музиканти от Биг бенд към катедрата "Поп и джаз изкуство" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" под ръководството на големия български тромпетист и композитор Мишо Йосифов. Те обещават разходка из стогодишната история на джаза с кавъри на великани, сред които Арета Франклин, Дюк Елингтън и Роджър Холмс. Учениците от поп-рок групата Хаштаг кацат директно от Велико Търново със сет лист, пълен със свежи парчета, които са подготвили за това първо тяхно голямо участие на софийска сцена. Групата е едва на две години, но с приятелските насоки и професионалната подкрепа на учителя им Добрин Пелтеков (или просто Даскалът по музика) за кратко време се превръщат в любимците на родния им град. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на националия фонд "Култура", с помощта на  Anandabakery, SoundNinja Academy, Ритъмът на планината и медийното партньорство на БНТ, БНР, Jazz FM.

В петъчната вечер, на 16 април, неповторимата Нина Николина ще представи най-новия си сингъл "Тебе да вземем", както и български народни песни, погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етно-джаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. Певицата ще бъде акомпанирана от виртуозните музиканти Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Ясен Велчев - клавишни и Таня Първанова - вокал. Специални гости ще са Магическите гласове и Петър Йорданов - Бъни.

В събота (17 април) рок група Sevi ще представи своя втори сингъл от предстоящия ѝ четвърти студиен албум и видеото към парчето. "Dark Knight" носи енергията на вечната любов, която побеждава времето и пространството. Както MySound.bg вече съобщи, на сцената за първи път ще се качи и новото попълнение в екипа актуалната банда  – китаристът Александър Кирилов.

С голяма надежда и оптимизъм се надяваме отново да можем да почувстваме емоцията от това да сме заедно и да се насладим на магията, която само музиката може да създава, споделят от екипа на SLC, а MySound.bg е на мястото си, за да го подкрепи!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички