Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Авангардистите Nocktern с премиера на нов албум

12.04.2021   MySound.bg
Nocktern
Nocktern обявиха представянето на новия си албум "Scavengers".

Събитието ще се състои в столичната зала "Раковски 108" от 19.30 ч. на 15 май.
 
През пролетта на 2020 г. музикантите издадоха дебютния си сингъл "Dark Water", с който демонстрираха смесица от различни жанрове, променяйки познатото досега звучене. Последвалата песен "Hollow" (feat. SAÍGO) потвърди, че групата със сигурност не се ограничава в стилови рамки. Преди месец музикантите публикуваха и пиано-творбата "Home", с която огласиха появата на "Scavengers".

Освен неиздавана досега музика, по време на концерта ще се състои и премиерата на официалния видеоклип към ключовата едноимена творба от албума. Цялостната атмосфера ще бъде допълнена от специфични концептуални визуализации и сценография, изготвени ексклузивно за шоуто от Полина Герасимова. Към събитието ще се включат специални гост-музиканти, които ще бъдат обявени скоро.

Творбите в албума "Scavengers" засягат теми като консуматорството в днешния свят, меланхолия, взаимодействие и комуникация, осъзнаване на действията и бездействията от страна на човечеството и последиците от тях, отразяващи се както върху природата, така и върху обществото. Буквалният превод на думата "scavenger" е чистач или животно, което се храни с остатъци. Но то може да бъде и създание, което съумява да използва намереното и изхвърленото, за да изгради нещо напълно ново от него.

Официални партньори на събитието са Министерство на културата, "Музикаутор", EventEase, Bare Hands Society и КЕВА.

Nocktern (в състав Стоимен Стоянов и Борис Малеванов) е група, която твори в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които музикантите си партнират, са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co) и Mytrip. Досега формацията има издадени три краткосвирещи албума – "No Sugar Added" (2016), "Pieces Оf Lyla" (2017) и "NoStalgia" (2020), като последният е лайв сет албум, записан с помощта на независимия български лейбъл за дроун и ембиънт музика Amek.

Повече за събитието - тук:

http://bit.ly/nocktern_scavengers_event

Билети - тук:

http://bit.ly/NockternAlbumPromo

Официален сайт на Nocktern:

www.nocktern.net

Nocktern в Spotify:

http://bit.ly/nocktern


1576
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930