Поставят паметник на Шарл Азнавур във Варна догодина


Поставят паметник на Шарл Азнавур във Варна догодина

1909

Паметник на Шарл Азнавур ще бъде поставен в центъра на Варна догодина, предаде Радио Варна.

Инициативата е на Общоарменския благотворителен съюз и фондация "Азнавур". Предвижда се монументът да бъде открит на 22 май. Скулптор е Пламен Аврамов.

Както MySound.bg свеовременно извести, кралят на шансона напусна този свят на 94 години през 2018-а. Роден в семейство на арменски имигранти, той никога не забравя корените си и е на особена почит сред своите сънародници.

Кеворк Крикорян, председател на борда на УС на Общоарменския благотворителен съюз "Парекордзаган" Варна.

"За всеки французин, за всеки арменец, за всеки европеец Шарл Азнавур е посланик на мира. До последния си ден той работеше за своя народ, за своята Армения. Знаете, че фондация "Азнавур" и до ден-днешен помага на хора в нужда и изпълнява хуманитарни мисии в Армения и Арцах".

От следващата година Варна ще има паметник на емблематичния певец. Монументът ще бъде разположен в сърцето на града, а инициативата ще бъде благословена от Негово Високопреосвещенство епископ Татев, архиерей на Арменската апостолическа света църква в България и Румъния.

"Общоарменският благотворителен съюз подписа меморандум за изграждането на този мемориал във Варна с фондация "Азнавур". Тя е председателствана от най-малкия син на Шарл Азнавур Никола и неговата съпруга Кристин. Той има връзка с България, знаете че в своите посещения е имал топли и близки отношения с големия наш изпълнител Емил Димитров".

Сформиран е инициативен комитет, който включва интелектуалци и политически фигури на Варна. В него влиза и главният архитект на града Виктор Бузев.

След Армения и Франция, България ще стане третата страна с монумент на Шарл Азнавур.

Избрана е Варна, защото е международен културен център и се посещава от хора от цял свят.

Снимка: Тонина Манфреди

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички