Песните на DMX с близо 1000 % по-слушани след смъртта му


Песните на DMX с близо 1000 % по-слушани след смъртта му

1961

Прослушванията на песните на DMX се увеличиха с почти 1000 % в САЩ след смъртта му, съобщи Billboard на база първоначалните доклади на MRC Data

Парчетата на американския рапър събраха 75,7 милиона стриймвания от аудио и видео, което е с 928 % повече в сравнение с предишната седмица, когато бяха 7,36 милиона. Както MySound.bg своевременно извести, 50-годишният DMX - по паспорт Ърл Симънс, почина на 9 април след  инфаркт, предизвикан от предозиране с наркотици. Той прекара няколко дни в болница, където беше включен към апаратура, поддържаща жизнените му функции, но въпреки това лекарите не успяха да го спасят.

Интересът към DMX се увеличи още след хоспитализацията му на 2 април. В дните преди това песните му са били слушани между 700 000 и 1 милион пъти на ден. Между 3 и 8 април стриймването им е нараснало до 3-4 милиона на ден. Петте най-популярни парчета на влиятелния хип-хопър и продуцент напоследък са "Ruff Ryders Anthem" (9,59 милиона; ръст от 973 %); "X Gon’ Give It To Ya" (5,79 милиона; ръст от 900 %); "Slippin" (5,52 милиона; увеличение с 853 %); "Party Up (In Here)" (5,20 милиона; ръст с 941 %) и "How It Goin’ Down" с участието на Faith Evans (3,52 милиона; ръст с 69 1%). По отношение на продажбите на музика, събраните песни и албуми на DMX са продадени в 101 000 копия между 9 и 11 април, което е с 1036 % повече в сравнение с 9 000, продадени преди това.

По време на кариерата си DMX отбеляза 31 хита в класацията на Billboard Hot R&B/ Hip-Hop Songs и 15 челни места в Billboard Hot 100. Първите му пет албума – "It's Dark Аnd Hell Is Hot" (1998), "Flesh Оf My Flesh Blood Оf My Blood" (1999), "And Then There Was X" (2000), "The Great Depression" (2001) и "Grand Champ" (2003), дебютираха под № 1 в чарта за издания от всички жанрове Billboard 200, превръщайки го в първия артист, жънещ успехи от самото начало, с 5 албума директно в топа на класациите.

В последното преброяване на същия чарт, отразяващо данни за продажби и стрийминг, компилацията на DMX "The Best Of" отново влезе под номер № 73 с ръст от 224%. Причина за този резултат е повишеният интерес към най-големите хитове на артиста с артистичен псевдоним Dark Man X, роден на 18 декември 1970 година в Йонкърс, Ню Йорк. Набира популярност още със своя дебют. През 2002 година изпълнителят пише своята първа книга "Ъ.Р.Л.: Автобиография на DMX". Три пъти е номиниран за награда "Грами", снимал се е и в няколко филма и е бил арестуван и вкарван в затвора нееднократно.

Междувременно, годеницата на DMX Дезире Линдстрьом (вляво на снимката) си направи татуировка в негова чест. Надписът на мастилената рисунка е "Dog Love" feat. Amerie & Janyce - по името на песента, която рапърът издаде през 2006 година, придружен от символа "X" в същия шрифт, който той използваше за стилизиране на своя сценичен псевдоним. Двамата имат син - 4-годишният Екзъдъс, чието име беше татуирано на врата изпълнителя. Татусът е дело на Krystal Kills от Black Ink Crew. "Чувствам се горд, че мога да направя тази татуировка в памет на DMX, но също и натъжен", споделя той. 

Дни преди смъртта на звездата, бившата му съпруга Ташера Симънс и Дезире Линдстрьом присъстваха на бдение, за да се помолят за Симънс и неговото възстановяване.

Снимка: Инстаграм

Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички