Виктория класира България за финала на Евровизия 2021


Виктория класира България за финала на Евровизия 2021

3008

Вторият полуфинал на "Евровизия" 2021 се проведе в ротердамската зала "Ахой" късно снощи.

Фаталният № 13 донесе късмет на българската представителка Виктория Георгиева, която изпя емоционално "Growing Up Is Getting Old". Виж изпълнението ѝ ТУК. Зрителите у нас гледаха шоуто на живо по БНТ 1 от 22.00 часа.

"Много се вълнувам за полуфинала тази вечер. Вчера имах възможност за първи път да изпея песента пред публика на генералната репетиция и реакцията в залата беше страхотна. Много съм благодарна на Българската национална телевизия, Ligna Group и на генералния спонсор iCard, че повярваха в мен. Цялата българска делегация много ме подкрепя в Ротердам и вярвам, че ще накарам България да се гордее с нас! - сподели Виктория преди да излезе в светлината на прожекторите - Притеснение нямам, по-скоро много се вълнувам, защото за първи път от толкова много време ще пея пред жива публика". Българката впечатли с изящна визия, която я отличи като един от най-стилните участници в надпреварата тази година.

"Виктория разказа лирично своята лична история - вокално непоклатима, интелигентна, витална. Бяхме убедени, че ще отведе България до финала, както и в това, че може отлично да представя България на международния пазар", коментира продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева Сойър. "Много съм щастлива след това невероятно изживяване. На финала ще дам още повече от себе си... През цялото време си мислех за моето семейство, което нямаше как да бъде сред публиката. Емоцията е най-важното нещо на сцената. Една моя мечта се сбъдна", довери певицата пред БНР.

Ето кои държави се класираха за финала от втория полуфинал:

    Албания
    Сърбия
    България
    Молдова
    Португалия
    Исландия
    Сан Марино
    Швейцария
    Гърция
    Финландия


Десетки квадратни метри сцена, въртящи се видеостени, осветление и озвучаване от последно поколение, автоматична система за режисура и специални ефекти - това видяха над 300 милиона по света.

Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина можеха да подкрепят Виктория и нейната песен. Нашите съграждани в Испания, Великобритания, Франция, Австрия, Швейцария, Поругалия, Финландия, Дания, Исландия, Сърбия, Чехия, Молдова, Естония, Грузия и Латвия гласуваха за България, гледайки шоуто по местните си телевизии. Повече информация - в специално създадената платформа BULGARIA2021.COM.

"За жалост, моето семейство не може да бъде с мен в Ротердам. Много ми липсват, особено баща ми. Затова взимам на сцената с мен нашата снимка - за да ми дава енергия и да бъде заедно с мен", сподели Виктория за icard.eurovison.com.

Общо 17 песни взеха участие в полуфинала, а 10 се класираха на финала. Резултатът беше формиран след като журитата и зрителите от всяка държава гласуваха за 17-те песни. Те имат равна тежест във всяка държава - 50% на 50%. На 22 май ще се състезават 26 държави. Освен 20-те, класирани на полуфиналите, участват и 6 страни по право - Голямата петорка, в която са Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция, както и страната-домакин Нидерландия. Общо 39 страни се конкурират в тазгодишното издание на песенния конкурс.

Немалък принос за чудесната изява на нашето момиче има и екипът около нея. Както MySound.bg писа, това са Дан Шиптън - сценичният режисьор на световноизвестната дамска вокална формация Литъл Микс и хитовата поп певица Дуа Липа, и Марвин Дитман - режисьор, хореограф и креативен директор, печелил победни места в същия конкурс нееднократно.

България беше един от фаворитите за победа във втория полуфинал. Емоционалното изпълнение на Виктория грабна вниманието на международните експерти, които посочиха, че тя има шанс да се класира добре и при журитата, и при зрителите. Според предварителните прогнози певицата си оспорва първата позиция Швейцария.

Големият финал на "Евровизия" 2021 ще се проведе в събота, 22 май. Зрителите в България могат да го гледат на живо по БНТ 1 от 22.00 часа.

Участието на България на "Евровизия" се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на "Евровизия" - България. "Евровизия" 2021 се провежда в Ротердам на 18, 20 и 22 май.

Актуална информация за българското участие в конкурса - на iCard Eurovision Bulgaria и в официалните профили във Фейсбук, Инстаграм, Туитър и YouTube.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички