Програма на Blagoevgrad Jazz Fest 2021


Програма на Blagoevgrad Jazz Fest 2021

2940

Благоевград отново се подготвя за традиционния джаз фестивал.

Тазгодишното издание ще се проведе на площад "Македония" на 5 и 6 юни, организирано от община Благоевград при вход сводобен. На сцената ще се качат някои от най-добрите джазмени на България. Сред участниците е и легендарният благоевградски тромпетист Венцислав Благоев. "Щастлив съм да свиря отново в родния си град, пред близки и приятели заедно с големите имена на българския джаз. Поредното завръщане, този път и със студентите от отдела за поп и джаз на Югозападния университет е знак за възраждане на културния живот в града ни", споделя Благоев.

Честта да открият фестивала се пада на Биг бенд Благоевград, които ще изненадат публиката с няколко гост музиканти, сред които Лъчо Кацарски. След тях на сцената ще дебютира група млади музиканти от проекта на АкагаАкага Академия". Самите Акага пък ще закрият първата вечер със своя юбилеен концерт "30 години на сцената".

Вторият ден, 6 юни, ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена - "Джаз за деца" с участието на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнърите. Преди финала ще видим South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Закриването на фестивала се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната програма "С усмивка за Ела Фицджералд", която е посветена на една от най-изключителните джаз певици изобщо - Ела Фицджералд, и включва едни от най-популярните песни, изпяти от нея и специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров. На сцената до Хилда ще бъдат отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Концертите са с начален час 18.30.

Събитието се се организира от община Благоевград.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички