Да свириш Португалия


Да свириш Португалия

3537

Tocando Portugal (в превод: Да свириш Португалия) – така се нарича уникалният мултимедиен концерт, който ще бъде представен в столичната зала "България" в рамките на "Европейския музикален фестивал" 2021 от 19.00 ч. на 11 юни.

Изключително съчетание от звук и картина, които дават възможност за пълно потапяне в богатата и неповторима култура на Португалия. Създатели на концепцията са музикантите от Rumos EnsebmbleJoão Vasco (пиано), Anne Victorino d’Almeida (цигулка) и Luís Gomes (кларнет). Тримата класически изпълнители с международна кариера са водени от желанието да интерпретират националните музикални традиции чрез енергията и динамиката на съвременността. Иновативен и амбициозен, техният проект представя музика от десет португалски региона, аранжирана за цигулка, кларнет и пиано, в съчетание с прожекцията на филми, отразяващи природната и архитектурна красота на всяка област, както и разкази на реални хора, които говорят за спецификата и духа на съответното място.

Концертът е привлекателен не само заради своята интерактивност и голям стилов обхват на музиката, техническото и художествено съвършенство на програмата, но и заради достъпността, която докосва всички типове публика – от най-ерудираната до най-широката. Чрез средствата на различните изкуства, събитието кани слушателите да открият и съпреживеят атмосферата на страната, запознавайки ги с пейзажи, градове, квартали, паметници, а също с танците, обичаите и хората на Португалия.

Създадено през 2015 г. шоуто Tocando Portugal е представено премиерно в Лисабон, а след това и в много други страни по света – Франция, Германия, Швейцария, Дания, Южна Африка, Намибия, Тунис, Куба, Бразилия, САЩ, Китай и др. Спектакълът гостува в България по повод финала на Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз и в чест на Националния празник на страната – 10 юни. Проектът се реализира в партньорство с Португалския културен и езиков център "Камойш" и Софийската филхармония.

"Европейският музикален фестивал" 2021, организиран от "Кантус Фирмус", се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Столичната община – Календар на културните събития на СО и под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Билети - на касата в зала "България" и на Ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички