Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Аржентински бандонеон нажежава страстите в зала България


Аржентински бандонеон нажежава страстите в зала България

2567

Софийската филхармония ще отдаде почит на големия аржентински композитор Астор Пиацола с концерт в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 24 юни.

Ще прозвучат звучат негови емблематични творби, сред които "Микеланджело 70", Концерт за бандонеон, пиано и струнни "Аконкагуа", "Адиос Нонино"и "Либертанго". Диригент на вечерта е Константин Илиевски, а солисти са бандонеонистът Стоян Караиванов (на снимката) и пианистът Доач Бездюз - студенти в Нов български университет. "Молитвата на тореадора" от Хоакин Турина допълва страстната програма на вечерта.

Астор Пиацола, наричан в своята родина "El Gran Ástor" (Великият Астор) остава в музикалната история като "големият обновител на аржентинското танго". По неповторим начин той издига тангото от "музика на улицата" до музика, изпълнявана в концертните зали. Езикът на създаденото от него "танго нуево" е революционен и специфичен, той включва елементи от джаза и класическата музика, като ги примесва с ефекти от улицата и мотиви от френския шансон.

Бандеонът е любим инструмент на Стоян Караиванов, който е носител на поредица награди от национални и международни конкурси по акордеон и баян. От есента на 2020 година той започва образованието си по бандонеон при проф. Фабио Фуриа в консерваторията "Джовани Пиерлуиджи да Палестрина" - Каляри, Италия. Специализирал е жанрова музика в Международния и национален център за акордеон и музика "Жак Морне" при проф. Жак Морне във Франция. През 2019 г. започва образованието си по баян в Нов български университет. Стоян е участвал в майсторски класове при едни от най-видните и доказани преподаватели по баян и акордеон като Народния артист на Русия проф. Фридрих Липс , проф. Мие Мики, проф. Николай Кравцов, проф. Юрий Шишкин, проф. Фредерик Дешамп и проф. Владимир Мандич. В България се обучава под ръководството на Здравка Андреева и Диана Станчева.

Турският пианист Доач Бездюз произхожда от музикално семейство. Неговият баща е най-обичаният турски тенор. Младият пианист започва музикалното си образование в Държавната консерватория към Мерсинския университет като ученик в класа по пиано на Марина Джинджарадзе. В периода от 2013-2015 учи в Анкарската гимназия за музикално-сценични изкуства към университета Билкент в класа на проф. Гюлнара Азиз. Периодично работи и с Цветелина Тунтева – преподавател в Държавната консерватория в Адана. През 2017 г. завършва гимназиалното си образование в Мерсинската консерватория и през следващата учебна година постъпва в Нов български университет като студент в класа по пиано на проф. Людмил Ангелов. През годините участва в майсторските класове на най-изтъкнати пианисти като Муитин Дюроглу, Мартин Блументал, Озгюр Айдън, Емре Еливар, Жан Клод Ванден Ейндин, Гюлсин Онай, Марта Гуляс, Винченцо Балзани, Артур Писаро, Людмил Ангелов. Носител е на редица награди от национални и международни конкурси.

Ограничено количество билети за концерта все още са налични на касата в зала "България" и в "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички