23 години аудио-визуална Фрактура с 23 рок фестивала


23 години аудио-визуална Фрактура с 23 рок фестивала

2800

Най-старото специализирано тв предаване за рок музика в България - "Фрактура", ще отбележи своята 23-та годишнина тази неделя, 4 юли.

Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода със специално фестивално издание на шоуто. Точно в полунощ на 4 срещу 5 юли (неделя), в ефира на телевизия Diema ще стартира "23 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще се потопят в неповторимата атмосфера на 23 от най-големите световни рок фестивали и круизи. Празничното издание ще пренесе зрителите на мащабни събития от ранга на Wacken Open Air, Hellfest, Download, 70000 Tons Оf Metal, Masters Оf Rock, Graspop Metal Meeting, Nova Rock, Copenhell, Rock Am Ring, Summer Breeze, Tuska Open Air, Barcelona Rock Fest, Sweden Rock, Full Force и много други.

"Последната година беше трудна за всички. В днешно време повече от всякога имаме нужда от положителни емоции и вяра, че по-добрите дни предстоят. Музиката е една от формите на изкуство, която притежава онази специална магия да прави хората щастливи. На рок фестивалите се събират стотици хиляди хора от цял свят, които споделят общи емоции и енергия, както и трупат спомени за цял живот. Предаването "Фрактура" винаги е имало за цел да предаде на зрителите цялата тази положителна енергия от екрана. Независимо дали под формата на разговори с различни музиканти, концертни репортажи, новини или видеоклипове, важното е било хората да научат нещо ново и да видят света от друга гледна точка. През всичките тези 23 години се убедих, че когато си искрен с хората и правиш нещата със страст, те го оценяват. Всичко е в правилното отношение и аз съм благодарен на всеки, който под някаква форма подкрепя предаването "Фрактура", коментира повода Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия Diema всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през май 2010-а, се мести в телевизия Diema, където е и до днес. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1196 издания, зрителите са гледали специални интервюта с близо 700 световни рок имена, хиляди клипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

"Фрактура" се излъчва по телевизия Diema в неделя от 24.00 ч. и с повторение в петък от 00.30 ч.

Промо видео "23 години Фрактура" - тук:

https://youtu.be/Idwn9SAgowY

Снимка: Петър Димов и Никола Копаров

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички