Спечели книгата на Пати Смит Година на Маймуната


Спечели книгата на Пати Смит Година на Маймуната

2827

Както обещахме, продължава рубриката "Спечели с MySound.bg" - този път с тазгодишната надпревара в любимата ви традиционна рубрика "Голямото лятно четене".

Предложението този път беше от нашите приятели в издателство "Лист", в чийто каталог се появи книгата "Година на Маймуната" на Пати Смит (Patti Smith), популярна и като  "кръстницата на пънк рока". Двама от вас получават уникалната възможност да се сдобият с луксозната творба с твърди корици. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На кого е посветен двойният концертен албум на Пати Смит "The Coral Sea" (2008)?

Крайният срок е 18.00 ч. на 17 август, вторник.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Patti Smith

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Щастливците ще получат известие как точно луксозното издание ще стигне до тях.

Успех на всички!*

Пати Смит е американска певица, поетеса, художничка, визуална артистка и публицистка, автор на девет книга, сред които сборника с поетична проза "Пасирам облаците", както и на два автобиографични романа - "Просто деца" и "M Train". През 2005 г. френското министерство на културата връчва на Пати Смит титлата Командир на френския орден за изкуство и литература. С "Просто деца" (Just Kids) печели Националната награда за литература през 2010-а. Въведена е в Залата на славата на рок-ен-рола през 2007 година.

Става известна през 70-те години с революционния начин, по който свързва поезия и рок. Издава дванайсет албума, сред които "Horses", провъзгласен от списание Rolling Stone за един от стоте най-добри албума на всички времена. 

"Година на Маймуната"е посветена на 2016 г., важна година в живота на ъндърграунд иконата и американската политика - Смит навършва 70 години, а победата на американските избори е спечелена от Доналд Тръмп, предвещаваща нова ера. Творбата съдържа събития от живота на Пати Смит, сред които от трагичната загуба на близък, до реакцията ѝ към победата на Тръмп.

Пътуване, почти религиозно аскетично през Годината на Маймуната, към миналото, което се изплъзва. Година на загубите — както казва Пати Смит, "първо умря Мохамед Али, после Санди [Пърлман] и Кастро, и принцеса Лея, и майка ѝ". Тази книга звучи като сбогуване, но всъщност е търсене. На преживявания, на места, на родени във въображението на писатели истории, на любими хора...

"Ето какво знам аз. Сам е мъртъв. Брат ми е мъртъв. Майка ми е мъртва. Баща ми е мъртъв. Съпругът ми е мъртъв. Котката ми е мъртва. И кучето ми, което беше мъртво през 1957, все още е мъртво. Въпреки това не спирам да мисля, че нещо чудесно ще се случи съвсем скоро. Може би утре. Онова утре след още много утра".

Преводът е на Надежда Радулова.

Книгата излезе с твърди корици, а автор на дизайна е Милена Вълнарова.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички