Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Laibach в Пловдив през септември


Laibach в Пловдив през септември

3061

Предстои най-важното шоу на Laibach в България!

Както е известно, словенската музикална и интерактивна група ще представи концептуален спектакъл в Античния театър, Пловдив, от 20.00 ч. на 18 септември (събота). 

Знаменитите гости ще адаптират и преобразят сцената на един от най-добре запазените антични театри в света чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра. Заедно с тях в този щурм към публиката ще се включат и Оркестърът и хорът на Държавна опера Пловдив с диригент Константин Добройков.

Концертът на Laibach в Пловдив ще е единствен и неповторим. Той няма да е част от програма на турне, а спектакъл, специално създаден и представен само веднъж.

Laibach е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширува заедно с групата и големият въпрос е - как тези арт концептуалисти ще вплетат в мегахепънинга си атмосферата на Античния театър?

Миналото на формацията крие не едно специално и незабравимо тяхно изпълнение - през август 2015 г., тя  става една от първите групи и от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея. Събитието и цялото посещение е документирано във филма "Liberation Day". Тези, които следят колектива от десетилетия, вече имат само един въпрос – какво Laibach подготвят за Пловдив? Несъмнено те ще използват всички дадености на сцената в Стария град, за да направят поредната си историческа сценична поява.

Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на артисти от световна класа, със стил, който съдържа мултидисциплинарни практики – от популярната култура до високото изкуство, обхващащ мощни препратки към историята на изкуството - от класическо и авангардно до социалистически реализъм и поп арта.

Laibach е култ, който изгради в цяла Европа стил от последователи. Словенците се самопровъзгласиха за "инженери на човешката душа". Техният милитаристичен стил, пропагандистки манифести и тоталитаристки изказвания пораждат многобройни дебати за тяхното действително художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера Laibach, чиито членове живеят в Любляна, са издали почти 40 албума, като по-голямата част от тях са в каталога на британския инди лейбъл Mute Records (Depeche Mode, Yazoo, Nick Cave, Goldfrap, Moby, Kraftwerk, New Order и други.)

Билети с цени 60 лв, 70 лв, 80 лв. - на:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/laibach-plovdiv-ancient-theatre-564487/event.html

Събитието се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор e Blue Hills Evens.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички