Нови песни от АББА!


Нови песни от АББА!

2926

Една от влиятелните групи в историята на популярната музика - АББА, е готова да представи нова продукция следващата седмица, първата от 39 години, предаде "Дейли мейл".

Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингстад са готови да осъществят дългоочакваното си завръщане, включително със специално шоу, наречено "ABBA Voyage". В проекта е и документален филм след завръщането им, за работата по новите песни до създаването на специално предназначено място в Източен Лондон за тяхното шоу "Холограми", чиято премиера се очаква през май 2022 г. Спектаклите ще включват така наречените "АББА-тарс (препратка към аватари)", тъй като изображения на музикантите ще се излъчват на сцената във вид на холограми и ще изпълняват техните вечни парчета. Шведската група излезе с новина за следващата седмица, след като се появи уебсайт със заглавие "Abba Voyage". Музикантите приканиха феновете си да се регистрират на него, за да бъдат първите, които ще разберат повече за новия им проект. Страницата включва само загадъчно изображение на четири светещи планети, придружено от датата 2 септември.

"Бьорн, Бени, Агнета и Ани-Фрид ще бъдат там през първата нощ. И най-накрая ще разкрият своите АББА-тари, които са холограми сами по себе си. Това ще бъде като да направите крачка назад във времето. Почитателите трябва да държат здраво шапките си, защото ще бъде едно диво преживяване", написа британският таблоид "Сън".

Още през май Бьорн Улвеус потвърди, че групата обещава пет дългоочаквани нови песни: "Тази година ще има нова музика, това е категорично, вече не се говори дали може да се случи, ще се случи". Той допълни, че не възнамерява да продава авторски права на старите песни на АББА, подобно Боб Дилън, Нийл Йънг, Ред Хот Чили Пепърс или Пол Саймън. Като причина Улвеус посочи удовлетворението, което четиримата са получили от проекти като шоутата, филмите и мюзикълите "Мама Миа". Квартетът се завърна в студиото през 2018 г., обещавайки две нови песни по-късно същата година. Те дори си имаха заглавия - "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Down", но бяха многократно отлагани.

За реализацията на плановете, по които работят от 2019 г., легендарните шведи си сътрудничат със Саймън Фулър. Британецът е признат за един от най-успешните мениджъри и продуценти в шоубизнеса за всички времена, а създадените от него медийни продукти, независимо дали става дума за риалити шоу програми, или за знаменитости, се радват на огромна международна популярност.

Кристалните гласове на Ани-Фрид Лингстад и Агнета Фелтског, плюс композиторския талант на Бени Андершон и Бьорн Улвеус превърнаха (почти) всяка една тяхна мелодия в хит. Такъв, върху който времето натрупа комплимент до комплимент.

Всъщност, AББА никога не се е разпадала официално. Улвеус напуска Агнета Фелтског през 1980 г., а песента "The Winner Takes It All" се превърна в химн на тяхната раздяла. Приблизително по същото време Бени и Ани-Фрид прекратяват връзката си извън сцената. И ако милионите фенове на скандинавците могат да бъдат разстроени от новината, че няма нужда да чакат филм за техните идоли в близко бъдеще, самият Бьорн вярва, че така е по-добре. "Би било много тъжен филм, нали?", риторично пита той.  

Формацията не се е събирала публично от 1982 г., отказвайки дори космически хонорари. Музикантите се събраха заедно за първи път от десетилетия през 2016 г. на частно събитие, на което беше отбелязана 50-годишнината от първата среща между авторите на песните Бьорн и Бени.

Снимка: Уикипедия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички