Altitude Attitude представя шест български електронни артисти


Altitude Attitude представя шест български електронни артисти

3814

Проектът започва с почистване на емблематичните пловдивски места, продължава с диджейски сетове на живо и завършва с видеа от шестте събития, които ще бъдат разпространени от Пловдив и следващите Европейски столици на културата.

Паметникът на Съединението, Бунарджик, Младежкият хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братската могила. Тези шест емблематични за града локации ще бъдат облагородени и изчистени, за да се превърнат в сцени за шест електронни диджей сета в четирите съботи на септември и първите две от октомври. Организираната от българската медия за електронна музика "Фонотека Електрика" серия събития ще представи таланти както от Пловдив, така и от други части на България, някои от които излезли от границите на страната. Стиловете ще варират из различните поджанрове на техно, хаус и диско музиката.

Всички диджей сетове и всяка локация ще бъдат заснети от земя и въздух, за да бъдат превърнати в шест едночасови видеоклипа, които да представят българските артисти и пловдивските места извън страната. По инициатива на Nexo - една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, създадена в България, и в партньорство с община Пловдив, шестте културно-исторически забележителности ще бъдат почистени от надписи и други замърсявания, за да представят по най-добрия начин Пловдив и България чрез атрактивните видеа. Серията от събития е част от програмата "Наследство" на фондация "Пловдив 2019", които от своя страна ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните мрежи на партньорските ни Европейски столици на културата за 2022 г. - Каунас, Латвия, Нови Сад, Сърбия и столицата за 2023 година Елвесина, Гърция. Така проектът цели да покаже по съвременен и атрактивен начин едновременно разнообразното и отличително историческо наследство в градската среда на Пловдив, съчетано с музика от най-новата електронна музикална сцена на България.

Altitude Attitude представя шест български електронни артисти:

sayulke е един от основателите на пловдивския аудио-визуален колектив "Мелформатор", който през годините организира множество електронни партита на различни локации в града. Той е и съосновател на скандинавската парти серия Nordic Soundscapes, която стартира в София. Част от "Фонотека Електрика" и основен двигател на проекта Altitude Attitude. Локация: Паметник на Съединението.

Borne Aloft са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP "Cinar" излезе този юни през лейбъла на световноизвестния техно диджей и продуцент Maceo PlexEllum. Локация: Бунарджик.

От няколко години Марта Дънева, или Laylla Dane (на снимката), е част от берлинската сцена, пускайки в култови клубове като Watergate, Tresor, Club Der Visionäre, като в същото време не губи и връзка с България, където редовно се завръща в Studio Elegantly Wasted. През лятото курира и един от главните електронни фестивали в страната - Wake Up Stran-Jah. Локация: Младежки хълм.

denitza е активна част от пловдивската сцена и диджей в партитата на "Мелформатор" и Nordic Soundscapes. Тя е отговорна за клубната програма на Wunderbaer, където представя алтернативни електронни артисти от града. Локация: Небет тепе.

Julieta Intergalactica е артистичният псевдоним на Ясен Згуровски - един от пионерите на драг културата в България. През последните години той е сред основните лица на софийския клуб Tell Me, където съосновава една от най-дивите и пищни клубни вечери в София, We Like Kitsch, която отдавна е позната извън границите на столицата. Локация: Сахат тепе.

Ясен Марков е архитект, който обича да създава футуристични скулптури от бетон, а също и да прави техно и дарк диско под музикалния си псевдоним Technobeten. Базиран в Щутгарт, той вече има издания за лейбълите Italo Moderni, Nein Records и Bordello A Parigi, а този юни издаде ремикс и за британския ветеран Tronik Youth. Локация: Братската могила.

Всяка локация ще има свой уникален визуален облик. За него ще бъде отговорен визуалният артист Петко Танчев - съосновател на творческото студио SenseLab и "Мелформатор". От 2009 г. насам той е автор на награждавани театрални, сценографски и интерактивни проекти като удостоеното с две награди "Икар" театрално представление "Четири стаи" в театър "София" или мащабната дигитална инсталация CNNCTR върху фасадата на бившия Партиен дом в Пловдив, продуцирана от One Design Week.

Партитата от серията Altitude Attitude ще бъдат с отворен вход за публиката и ще се проведат на 4, 11, 18 и 25 септември, 2 и 9 октомври.

Altitude Attitude е проект на българската медия за електронна музика "Фонотека Електрика". Той се осъществява с подкрепата на фондация "Пловдив 2019", Nexo, пловдивската жива бира Hills и комуникационен партньор Imp-Act Agency.

За "Фонотека Електрика"

"Фонотека Електрика" е българска онлайн медия за електронна музика и за случващото се по клубове, мазета и афтъри. За диско, хаус, техно, за артисти от далеч или от съседния квартал, партитата наоколо, за забавлението от всичко това. Ровим се за тракове, следим какво правят българските артисти и се оглеждаме за нови, обясняват от екипа.

https://fonotekaelektrika.com/

За Nexo

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е предостави пълен набор банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $ 30 милиарда за над 2,000,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 година.

Официален кариерен уебсайт: https://nexo.careers/

За Hills

Hills е крафт бира на малка независима пивоварна в близост до Пловдив. Мястото, където класическите традиции в пивоварството се превръщат в краен продукт, за да може да се насладим заедно на една истински чиста, висококачествена бира. Hills се прави от чиста планинска вода от Родопите и специално подбрани висококачествени суровини от Германия. Рецептите са на майстор пивоварa Волфганг Траутнер - с над 29 години опит в индустрията. Целият процес се контролира от трима български технолози в пивоварната, които се грижат от "А до Хилс" за спазването на "Немския закон за чистота на бирата от 1516 година".

https://hills.beer

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички