Пет Шоп Бойс за първи път в България


Пет Шоп Бойс за първи път в България

2980

Най-успешното британско дуо за всички времена - Пет Шоп Бойс (Pet Shop Boys), пoтвърди официално първото си гостуване в България за следващото лято.

Датата е 2 юли 2022 година. Мястото -  паркът на летище София до Терминал 2. Събитието ще се осъществи по официална покана на EventEase. Очаквани от няколко поколения почитатели на стойностната поп музика у нас, Нийл Тенънт и Крис Лоу ще изнесат мащабно шоу на открито като част от актуалното си турне Dreamworld: Тhe Greatest Hits Live. То ще представи превърналите се в класика парчета "It's A Sin", "West End Girls", "What Have I Done To Deserve This?", "Always On My Mind" и много други, припявани от милиони фенове по света и звучали в най-актуалните музикални клубове на няколко континента. Нещо повече – за тези, които помнят времената след 1989 г., хитът на британците "Go West" олицетворява стремежа към свобода и промяна, символизиран от Запада за цяла една генерация.

С концертите си на живо през последните 30 години тандемът наложи своя оригинален и неподрaжаем синт поп стил. Според Daily Telegraph "шоуто им обхваща поп култура, клубна култура, театър, кино и политическа сатира, поднесени на публиката чрез запомняща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи визуални ефекти и умопомрачително светлинно лазерно шоу".

Нийл и Крис ще представят и чисто новия си студиен албум "Hotspot", излязъл на музикалния пазар в началото на 2020 година. Изданието изненадва със съвременно, но в същото време непреходно звучене, белязано от характерния почерк на дуета. Той има 42 сингъла в европейските класации Топ 30, включително 22 Топ 10 хитове и четири № 1. Пет Шоп Бойс са хедлайнъри на много от най-големите световни фестивали, между които Glastonbury, Roskilde, Latitude и Benicassim, осъществяват и епични изпълнения на Coachella, Rock In Rio и Summer Sonic в Япония.

Паркът на летище София ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на британците. Сцената на открито ще е разположена до живописно езеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл. Организаторите на събитието са осигурили бърз и удобен достъп до събитието - порталът на концертната зона ще бъде изграден в непосредствена близост до входа на метростанция "Летище София", спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2 . Вратите ще отворят точно в 20.00 ч.

Първите билети "Ранно пиле" на цена от 70 лeва са в продажба и налични онлайн: https://bit.ly/PetShopBoysSofia и на каса само в магазини "На тъмно" в цялата страна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички