Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Голата Бритни възмути австралийци

01.06.2007   MySound.bg
Бритни Спиърс

Реклама с прословутата снимка на [B]Бритни Спиърс[/B] без бельо бе свалена от билборд след като жителите на Окланд, Нова Зеландия, я определиха за „упадъчна“.

В местната [B]Агенция за стандарти в рекламата[/B] постъпили седем оплаквания от билборда от хора, които намират снимката за "обидна за жените". Папарашката снимка, която показва [B]Бритни[/B] без бельо и която напоследък обиколи интернет, е използвана за реклама на телевизионния канал „Скай“.

На рекламата интимните части на певицата са покрити със сини гащички с надпис „Нещо, което всеки би искал да види“. Адвокатите на „Скай“ обяснили, че снимката е използвана, за да онагледи факта, че хората може да не желаят да видят интимните части на [B]Бритни[/B], но със сигурност има нещо, което биха искали да гледат по телевизионния канал.

„Винаги ще има реклами, които обиждат някои хора и е ясно, че всяко едно от оплакванията е постъпило по тази причина. Но все пак има много хора в [B]Окланд[/B], които са видели билборда, знаят предисторията на снимката и не се обиждат от нея“, коментираха още адвокатите на „Скай“. В крайна сметка компанията трябвало да свали билборда от железопътния мост на [B]Окланд[/B].

Агенцията за стандарти в рекламата постанови, че фирмата е нарушила местния закон за рекламата. Според неговите разпоредби не е разрешено в рекламите да се използва по манипулативен и упадъчен начин открито сексуално послание.


MySound каза:
Как може показването на нещо, което абсолютно всяка жена притежава и то точно това, което най-вече я дефинира като такава, да е

1929
0%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930