Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Шок и рок с Алис Купър в Каварна!


Шок и рок с Алис Купър в Каварна!

5173

Добре дошли, дами и господа, на днешното представление! Днес ще станем свидетели на ритуално обесване, убийство на бебе, побой над жена... на манежа за вас ще играе...(каш) - мистър Алииииис Купъъъър!

Ами да, само едно подобно представяне му липсваше на концерта от втория ден на "Калиакра Рок Фест 2008"! Какво по-подходящо за начало на един истински театрално-цирков спектакъл?!

Алис Купър (Alice Cooper), рок фенове и метъл братя, дойде в Каварна не с гръм и трясък, а със стил и пълна тобра с най-култовия му репертоар.

Излезе час след подгряващите Сикст Сенс и ни понесе на крилата на харизмата си в друг свят, някъде далеч от дима на кебапчетата и звуците, издавани от доволно хъркащото в палатките си множество - там, където рокът все още живее своите най-маниашки години и където се пее с много хъс, независимо колко глас ти е останал.

Споменах Сикст Сенс - руснаците, които подобно на Холи Хел от миналия ден (неспоменати основателно в описанието на концерта на Менъуор) превърнаха в постоянна дестинация България. Те успяха да дадат добър старт на концерта на мистър Купър, изигравайки ролята на глашатай, който привиква множеството към зоната с кодово название "Калиакра".

Не е лесно да предвождаш подобно концертно величие, но Сикст се справиха сравнително добре. Не ни впечатлиха с особено разнообразие, с вокални или инструментални възможности, но поне ни накараха да потърсим по-близко място до сцената, където да поседнем преди излизането на хедлайнъра на вечерта.

Той самият изникна като силует - с ритуален жест ни загатна какво да очакваме през следващите минути от него. С изпипаните до най-малкия елемент сценични притурки - бесило, завеси, кукли, гердани, пари, огромни балони, детски колички, нямаше как да не се получи шоу за чудо и... ужас!

Алис Купър изглеждаше в чудесна форма - жизнен, надъхан (първа дата от чисто новото му турне все пак!), облечен в различни костюми според историята на всяка песен и пеещ - не с особено силен глас, но с такъв, който очевидно знае какви са възможностите му на живо и не пести енергия да се покаже по  най-добрия възможен начин.

Към подбора на песни бе подходено също професионално - букет от ключовите за Купър седемдесе години на миналия век и реплика към най-актуалното творчество на изпълнителя. "I'm 18", "School's out", "Poison" и "Lost In America"... Сещате се какво настана пред сцената, където в този ден нямаше орди екзалтирани фенове, а по-скоро 5-6 000 улегнали почитатели на рока.

Подозирам, че не всеки знаеше и не разбираше какво точно се случва пред очите му в този момент, защото и статичното изразяване на радост между песните бе показателно, но всеки разбра за какви музиканти става въпрос - за професионалния и изпипан маниер на Алис Купър, за култовото във всяко отношение присъствие на барабаните на Ерик Сингър от Кис и за нахъсания до безобразие подход на останалите музиканти - китаристи и басист.

Всички заедно ни разказаха за злия Франкенщайн, за маниакалната любов към парите и диамантите, за липсата на Mr. Nice Guy и за президентската кампания в САЩ, в която Обама и Клинтън всъщност са любовници.

Нереална реалност - концерт пълен с оксиморони! Алис Купър ни показа как се прави - как се пее и се свири, но и как се играе - без преструвки, с перчене, но не заради физиологията му, със зло изражение на лицето, но с усмивка в гласа... ако ме разбирате какво искам да ви кажа...

За десерт - щерката Купър. Секси руса мадама, която знае как се поднася едно добре приготвено блюдо пред хиляди почитатели.

Втори ден от "Калиакра Рок Фест 2008" и два толкова различни концерта са вече в историята. Не ми се мисли какво ни очаква днес. Чувам, че Слейър и Ин Флеймс не носят мечове или брадви, а модерни оръжия с прецизна оптика... и без заглушител!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички