Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Близо 400 посрещнаха 4 октомври на 4-ти километър

04.10.2008   Дафар Шабан
Публиката на петъчното парти
Петъчната вечер в Парти центъра на 4-ти километър постави поредното предизвикателство пред феновете на по-твърдия дръм-ен-бейс. Скоро след двете поредни партита в двата предишни уикенда следваше тоталното разбиване, за което малцина бяха подготвени.
 
В първата част сетовете си представиха добре познатите родни диджеи EXo, Ейсидтрип (Acidtrip) и Конспиратор от колектива HMSU. Техните изяви са заложени дълбоко в учебния план на всеки бейсър в България, така че става излишно да разказвам за тях - нищо ново не мога да измисля.

След познато начало публиката беше въвлечена в непредвидимия свят на една млада, скромна и привидно миролюбива и дружелюбна румънска диджейка. Силвия, като човек, и Дропдред (Dropdread) като диджей, обаче, се различават съществено. С агресивното си и разнообразно звучене, втората грабва тълпата и я поставя под собствения си контрол. Пее с нея, танцува зад пулта, весели публиката с всичко, което се сети.

На теб пък, отсреща, ти се иска тялото ти да се разпадне на съставните си части, така че всеки крайник да остане свободен да танцува, както си пожелае, и да се прелива с обграждащия го фон от тежки звуци.

В този момент се появява Аганьок (Ogonek) и нещата загрубяват още повече. Той, от своя страна, е последван от KiDS, също познати на българската публика, за да дойде ред на най-новото попълнение в средите на тази музика в България. Сета на Явор на моменти е хард техно, на моменти напомня на габа и изтощава докрай останалите стотина самоотвержени фенове.

Под почти дневна светлина, шумната тълпа се разотива, "налазвайки" района около Парти центъра. Изтощение, но и изпитано удоволствие се разчитат по лицата на повечето.

С тях ще се видим и следващия път, а с останалите – може би на някое по-спокойно парти, като задаващия се дръм-ен-джаз на 29 ноември, където ще послушаме заедно Амон Тобин и Теодосий Спасов...
 
 
 
Блиц разговор с Дропдред и Веси Чилева - организатор на партито, може да прочетете в секцията ни "Интервюта"!


5191
66.67%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930