Второто пришествие на Медбол!


Второто пришествие на Медбол!

6219

Законодателите на нюйоркския саунд - Медбол (Madball), изнесоха впечатляващо шоу за втори път у нас снощи.

Концертът в столичния клуб "Blue Box" започна с изпълнение на гърците Дай Уитаут и пловдивчаните от Делейт, които, за съжаление, пропуснах заради транспортни задръствания, от една страна, и поради огромния наплив фенове, барикадирали мястото в желанието си да видят на живо легендарните музиканти, от друга страна.

Да, тъкмо според очакванията - залата се пръска по шевовете, бирата се лее, хора, пристигнали от различни градове в България, се поздравяват, обединени от страстта към хардкора.

Все пак успявам да се внедря така, че да виждам, малко преди на сцената да излязат B.F.D.M. Въпреки раздялата с вокала Ким (ADIM, Суичстенс), бандата не е загубила и частица от чара и яростта си. Забиват олдскул хардкор с не малко метъл заемки в стил Кро-Магс. Мачкат с нов певец, а като бекинг помага басистът Влади.

Публиката определено започва да се раздвижва и към края на изпълнението им вече хвърчат глави и крака. За радост на всички, добиващите все повече популярност "каратисти", отсъстват. Следва протяжен саундчек и на сцената се появяват барабаните на Маки Джейсън.

След кратко и епично интро хедлайнърите излизат - близо 5 години от предишния им концерт в София. Този път в леко променен състав - нов за бандата е барабанистът Маки Джейсън, известен с това, че е забивал с Кро-Магс и бащиците Бед Брейнс. Именно това определя статута му на култов музикант. На баса не е познатия Хойя Рок. Вокалът Фреди Крисиен доверява, че той наскоро се е сдобил с дете: затова и негов заместник за турнето е басистът на Кил Йор Айдълс.

Бандата се разхожда из цялото си творчество, от първия до последния албум - "Infiltrate The System"(2007). Публиката буквално бушува. Всички са доволни от звука, аз самият рядко съм попадал на концерт с толкова здрав и плътен саунд.

Единственият проблем идва от охраната, неспирно и безмилостно изхвърляща хората, които се качват да скачат подобно на чували в склад.

Концертът завърши след бис с невероятната "Pride", песен, знакова не само за Медбол, но и за хардкора като цяло. Всички ликуват и се радват на обещанието за концерт догодина.

Фреди също е на кеф - обяснява на публиката колко е радостен, че сцената тук се разраства и развива и благодари за подкрепата.

"Нашата музика е за хората с открито съзнание!", признава фронтменът.

Равносметката? Медбол са една от най-силните хардкор банди, скоро навършват 20 години, което обаче не им пречи да носят своя дух и неуморно да създават агресивна музика с послание.

Ще се видим догодина, надявам се! И разчитам на организаторите на събитието - Re-Act, които и предишния път ни осигуриха срещата с Медбол на ръка разстояние.

Галерия от събитието може да разгледате тук.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички