Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Густо, майна: Транс Psyphobia в Пловдив тази събота

28.11.2008   MySound.bg
Psyphobia, Пловдив, транс

Утре вечер – 29 ноември, се очаква да бъдат подобрени рекордите по посещаемост в Пловдив, сочен за столица на транса у нас.

Купонът е в клуб "Фобия".  Двама от диджеите - Нараян и Касар, ще отпразнуват рожден ден зад пулта, а към тях ще се присъедини и ветеранът Гейн Ридъкшън (Gain Reduction).

Насловът на веселбата е "Psyphobia".

Пловдив открай време си е бил със силно транс присъствие, не само като диджеи, но и град с фестивали на открито.

Организации като "Vortex" зарадваха почитателите с Астрал Проджекшън, докарвайки ги край бреговете на Марица преди 5 години, а "Мати Земля" край язовир "40–те извора" с транс гуруто Goa Gil - доайен на прочутите партита в индийската провинция Гоа, се превърна в тридневен празник през 2005. Последва и фестивалът край Батак, съвместно организиран от македонски и унгарски диджеи и виджеи.
 
След затварянето на софийския "Пулс" през този месец, пловдивската "Фобия" се превърна в единственото място с постоянен транс под налягане с мощен и тъмен привкус – дело на редица обичайни заподозрени, начело с Багала и Нараян. При това заведението е ориентирано изключително към въпросното звучене, отдавайки пулта на психеделичните звуци неизменно всяка събота, че и някои петъци, при това срещу символичен вход. Логично, винаги е пълно.

Само през последните два месеца там протекоха редица партита: на "Acidelic" гостуваха нашумялото дуо Дина и Шев (Dina and Chev), които малко след това подгряха не кой да е, а Джуно Риактър (Juno Reactor) в столичната зала "Универсиада", "Spiritual Trip", "Goa Wave".

Случи се и "Darkness", на което събитие хората не пропуснаха да се израдват, въпреки че съвпадна с техно фестивала "Metamorphosos" във Втора палата на международния панаир. Състоя се и добре посетеното парти "Open Your Mind".   

За пореден път утре ще бъде лекуван страхът от... липса на транс.

Цяр на психофобия.

 5748
71.43%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930