Тайфуни с нежни имена: Смоукин Джо в Ескейп


Тайфуни с нежни имена: Смоукин Джо в Ескейп

4780

Смоукин Джо (Smokin Jo) атакува столичния клуб "Ескейп" тази събота - 7 февруари.

Тя е единствената жена, печелила досега наградата за диджей на годината от престижното списание "DJ Mag".

Джоан Джоузеф, както е истинското име на изпълнителката, се влюбва в хаус музиката в началото на 90-е. Констатирала очевидната липса на жени диджеи, тя се сдобива с грамофони – щом мъжете го могат, ще го може и тя. Напористата красавица е работила за "Storm Model Agency", била е и рекламно лице на видеоиграта за "Sega" - "Mortal Combat". При избора на артистичния си псевдоним е повлияна от боксьора Смоукинг Джо Фрейзър.  

Смоукин Джо редовно блести на фешън партита на култови дизайнери като Алигзандър О'Нийл и Мишико Кошино например.

За повече от 10 години на пулта  е минала през всички големи клубове  в Англия  - "Cream", "Ministry Оf Sound", "Renaissance", "Progress", "Tribal Sessions", "Shindig", "The End", "Fabric", "Sign Оf Тhe Times" и "Miss Moneypennies". Фестивалите "Boys Own", "Betty Ford Clinic", където често манипулира звуково над 30-хилядна публика, прочутият "Tribal Gathering" или "Exit" в Нови Сад са станали задължителни спирки в сгъстения й график.

Дамата изкарва почти цялото си време в Ибиса като един от резидентите на "Space", "Pacha", "El Divino" и "Privilege", редом със Стив Лоулър и Саша. Не само чарът, но й и музикалният талант на Джоан я качват на сцената сред величия от ранга на Пет Шоп Бойс, Грейс Джоунс, Скънк Ананси, Джамирокуай.

Грацията е била на кориците на редица издания - "Interview", "Glamour", "The Sunday Times", "Moda", "The Independent", "The Telegraph Magazine", "Esquire", "Sky", "MixMag" и "DJ Mag".

Най-известната жена диджей е автор на редица миксове и компилации за "Defected Records", както и на десетки статии за "Ministry Magazine".  

През годините тя мина през повечето стилове в електрионната музика – от дийп хаус, през трайбъл и дърти хаус електро - до минимъл и техно, на които залага към днешна дата.
 
Билети за сета могат да бъдат закупени в мрежите на "Ticketstream" и "Eventim".

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички