Симеон Христов (Епизод) дебютира като режисьор


Симеон Христов (Епизод) дебютира като режисьор

5495

Симеон Христов (бас, вокали, текстове в група Епизод) ще се изяви като режисьор, научи "MySound.bg" от самия рокаджия.

Игралният филм "Завръщане" е неговият творчески дебют в седмото изкуство.

Премиерата му е в столичния Дом на културатаСредец" от 18 ч. на 7 март. След прожекцията ще има концерт на Епизод, по чиято музика е изграден филмът.

Той ще бъде на екран в столичното кино „Влайкова” от следващия ден, а в цялата страна ще бъде представен до края на месеца.

Сюжетът разказва историята на актьор, решил да продаде наследената от баща си в Балкана къща. Той обаче е нападнат от местни бандити, прекупващи имоти. Какво би могъл да стори един изнежен интелектуалец срещу въоръжените и нагли рекетьори? На помощ му идват местният свещенник, който му дава медицинска помощ след престрелка на актьора с бандата и неговото раняване. В едър план е и приятелката му от детинство, сега успяла художничка.

В неравната война с бандата главният герой открива няколко важни за всеки човек неща - силата на своите корени, вярата в Бог и истинската любов, разбира се.

"Снимките на продукцията започнаха на 15 юни 2008 в Казанлък, завършиха на 30 август в с. Голям извор, Тетевенска община", поясни Мони, който освен режисьор, е и сценарист на лентата.

Оператор е наскоро дипломиралият се в НАТФИЗ Делян Георгиев. Творчески дебют прави и младата дипломантка от Художествената академияРалица Игова, художик на филма.

Георги Кадурин ще видим в главния персонаж. Художничката е Жанет Йовчева, а останалите роли са поверени на колоритни аматьори.

Шефът на шайката - Васо Бандита, е пресъздаден от Васил Манасиев, който наистина е действащ и обичан свещеник от Кюстендил.

Във филма има и силно изразени елементи на мюзикъл: Жанет пее в началото на филма народната песен „Гугутка гука в усои”, а Кадурин изпълнява „Заблеяло ми агънце” и „Стар овчар” - на финала.

Достойно място е отредено и на оригиналите от два големи български мотоклуба - Казанлък и София, които се намесват активно в съспенса.

Завръщане” има продължение, чиято реализация може да започне още през настоящата година", допълни музикантът.

Последният албум на "Епизод" - "Старият воин", излезе през 2008.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички