Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

DJ Вадим в София! Парти с дъх на нинджа ритъм и терминаторски бас

14.02.2009   Яна Пункина
DJ Вадим
Членовете на промоутърския екип "Миризма" се бяха постарали да докарат три британски хип-хоп величия в София в нощта на петък, 13-и, февруари.

За жалост нито Родни Пи и Деди Скитз, нито дори DJ Вадим (DJ Vadim), не успяха да изкупят щетата, която нечие недообмислено озвучаване причини на бедните ни тъпанчета. Макар и кристално чист, звукът в столичния Парти център "4 км" донесе болка на публиката от лекото влизане на Екзо и Балкански, през кръшния сет на Джеймс Бонг, та до енергичните представяния на гостите.

Помитащ бас буквално сриваше чаши и бутилки, неразумно поставени върху колоните, и разтягаше необратимо тъпанчетата на феновете. Групички от леко облечени почитатели излизаха периодично пред входа на центъра, за да облекчат прекомерното звуково налягане.

Извън тази неприятност, партито Ninja Riddim имаше всички данни да ни се хареса - разнообразна и свежа подборка от любими местни диджеи, всеки от които със свой, добре разпознаваем стил. Плюс общително и нахилено МС, което знае да реди повече от един фристайл, двама посветени на нашето музикално образование чужди диджеи. И джаги дори.
 
Няколко часа по-късно, прехвърлени към следващия ден, днешния, откроиха много силни моменти в леко оглушалите ми уши - Балкански (Иван Шопов, известен още като Куух).
 
Той строши главите с трип-хоп деконструкция на протяжна родопска народна песен. Деди Скитз, който държеше да ни покаже, че знае много свои, а и чужди песни, докара публиката до скачаща лудост със собствена версия на "Jump Around". Съпорт на най-знатния гост.

DJ Вадим се качи на сцената и още първите акорди на "5nizza" произведоха петминутен всеобщ източноевропейски писък, докато въпросното парче продължи, миксирано със картечен грайм. Пътешествието се проточи до късно сутринта, придружено от всичко и всички : хип-поп, седемдесетарски фънк, брейкбийт и трип-хоп. Въобще, пълна колекция от любими парчета, миксирани в поредица от приятни изненади.
 
Надявам се до следващото парти на "Миризма" слухът на феновете да се е възвърнал, защото на събитията, организирани от този промоутърски колектив, определено има какво да се чуе...

Освен ако името им намеква, че трябва да се научим да миришем музиката?
 
 
Галерия със снимки от партито с DJ Вадим може да намерите в съответната секция!


5277
52.94%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930