Красимир Аврамов ще представя България на Евровизия в Москва


Красимир Аврамов ще представя България на Евровизия в Москва

6781

Красимир Аврамов ще представя България на конкурса "Евровизия" в Москва тази година.

Певецът победи с изпълнение на "Illusion" в зала 1 НДК снощи, печелейки убедителните 55,52 процента от гласовете на зрителите. Надпреварата бе излъчена по БНТ.

Веднага след Човека-глас се нареди вокалистката в "Шоуто на Азис" - Поли Генова. Нейната балада "One Lifetime Is Not Enough" получи останалия вот на публиката.

"Когато чух името си като победител, се задавих от радостни сълзи - за пръв път ми се случва. Разбрах, че не съм забравен от почитателите си тук", призна Краси по "Хоризонт" на БНР. Дълги години той живя в Ел Ей, прибра се специално за своето участие в "Евровизия" 2009.

"Вълнението ми е голямо - въпреки че, а може би именно заради това, че съм спал само два часа заради многото интервюта, които трябваше да дам след края на конкурса, общата еуфория, а пък се наложи да изпратя до летището и гостите от Америка", поясни Аврамов.

Както "MySound.bg" писа, в хореографията към "Illusion" се изявяват танцьори на кокили, участвали в шоута на Кристина Агилера, Джъстин Тимбърлейк и Бритни Спиърс.

Народната певица от ансамбъл "Българе" - Албена Вескова, Анна Монтгомъри и Ани Лозанова се изявиха като бекинг на Човека-глас снощи.   

Странен предмет давал сили и кураж на изпълнителя на сцената в надпреварата, стана ясно още от музикалното предаване "Бъди такъв, какъвто си".

"Бях натъжен и потиснат от всички негативни енергии, насочени към мен и песента ми по време на полуфиналите. Една вечер се заех да почистя кухнята в дома ми, която не е от най-светлите помещения. Не щеш ли, повдигнах един кашон в единия ъгъл, и какво да видя: отварячка, която блесна в ръцете ми. От едната й страна - рицар, а от другата - надпис "Москва". Никога досега не бях виждал този предмет вкъщи. Приех, че е знак свише. Закачих "чудото" на едно синджирче и с него пях снощи", разказа вокалистът.

Във видеото към песента той се подвизава именно като рицар - в доспехи, с  меч и щит.

"Започваме усилена подготовка за участието ни в Москва още от днес. Ако Бог е рекъл, ще спечеля и там - но това ще е победа не за мен, а за България", допълни той.

"Там конкуренцията е наистина свирепа, а пък Стоян Янкулов и Елица Тодорова вдигнаха летвата на българското представяне неимоверно много", обясни Аврамов в последното издание на "Музикална стълбица" в четвъртък миналата седмица.   

В момента Човека-глас работи по следващ албум, отново в стил "поп-опера".

Той издаде диск със същото име преди 3 години. От него е песента "S.O.S."

Красимир Аврамов дебютира с проекта "Silent Voices" (1998), от който станаха популярни парчетата "Beautiful Strain", "Amity", "Prayer" и заглавната композиция.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички