Менъуор размаза 20 000 свои фена на Калиакра рок фест


Менъуор размаза 20 000 свои фена на Калиакра рок фест

3037

Американската хеви метъл банда Менъуор, която българските фенове чакаха дълги години, най-сетне акостира в рок столицата ни Каварна, за да закрие подобаващо тридневния "Калиакра рок фест" 2007.

Около 20 000 души изпълниха стадион "Калиакра", за да станат свидетели на вероятно най-дългото самостоятелно шоу на голяма чужда метъл банда в у нас. Кралете на метъла бяха на сцената малко повече от три часа, без големи паузи и пред непрестанно куфееща публика. Концерта откри руската банда Сикст Сенс, последвана от традиционния съпорт на Менъуор - групата Холихел с вокал Мария Бриън.

Хедлайнърите на вечерта и на феста откриха с едноименното "Manowar" от първия си албум "Battle Hymns" (1982), продължиха с "Brothers Оf Metal" и изпълниха хитове от всичките си досегашни издания, както бяха обещали предварително.

По средата на концерта на сцената излезе фен, който свири заедно с групата и накрая си тръгна с една от китарите на "Карл Лоугън Менъуор"), която му бе дадена като подарък. В края на шоуто вокалистът Eрик Адамс изпя българския химн в метъл аранжимент - един безпрецедентен жест за родните фенове. "Мила Родино" е най-фантастичният химн на света", каза на пресконференцията преди концерта басистът Джоуи ДиМайо. "България е много специална страна за Менъуор", сподели още той и добави, че кметът на Каварна Цонко Цонков вече е митологична фигура. "Той е първият метъл кмет и ще намери място в песните ни", зарече се басистът.

Преди да се оттеглят, което стана около 2 след полунощ, Менъуор изпълниха "Black Wind, Fire And Steel", а след това на запис прозвуча и "The Crown And The Ring", с която по традиция завършва всеки концерт на групата. Грандиозното шоу на метъл легендите беше заснето с няколко камери. Материалът "ще бъде превърнат в DVD "Live In Bulgaria", обяви вокалистът Ерик Адамс.

Следващият голям концерт в Каварна е на екс-фронтмена на Лед Цепелин Робърт Плант, който ще се представи със собствен бенд на на 6 юли.

Галерия със снимки от концерта на Менъуор може да видите тук - [URL http://gallery.club.bg/9487/] [IMG 956410406623.jpg center]

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички