Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Войната за Лили Иванова

01.03.2009   MySound.bg
Лили Иванова
Две пера на в. "Стандарт" издават биографии за Лили Иванова.

Това са Мартин Карбовски и Исак Гозес, които не си говорят от два дена.

До дни на книжния ще се появи биографична книга за певицата с автор Исак Гозес. От година обаче друга биография на Лили готви Карбовски. Тя е планирана да излезе от печат през април - за рождения ден на звездата.

Романът "Един живот, една съдба" на Гозес е част от поредицата "Прочутите" на издателство "Слънце". Творбата е от 356 страници. Има още 16 с черно-бели и цветни снимки. Цената е 12 лв. За същите пари и в почти същия обем се очаква и книгата на Карбовски.

За Исак всичко започва през далечната 1993, когато певицата го кани да напише нейната биография. След години работа, точно когато романът е готов за печат, примата обаче решава, че "не точно сега е моментът". И Гозес заключва творбата на живота си в чекмеджето. Докато наскоро получава покана от издателката Надежда Кабакчиева.

За Карбовски пък превръщането в биограф на Иванова тръгва с една покана по телефона. Журналистът е изненадан, когато тя му звъни, че го очаква на голямото си шоу в НДК на 13 ноември 2008 г. Той обаче не смогва да иде. За компенсация обаче кани изпълнителката в предаването си "Отечествен фронт" по "Нова Телевизия". Когато тръгва проектът, тя и Мартин сключват договор с издателство "Сиела".

Произведението на Гозес ще излезе преди това на Карбовски.

"Не съм умряла, за да идват лешоядите", казва естрадната прима, обещавайки да даде пресконференция по повода в сряда.

"Моят договор е с издателство "Сиела". Няма да позволя на някой да гони влияние и пари на мой гръб, особено ако иска да запази мъжкото и журналистическото си достойнство", казва Иванова пред вестника.

"Не съм наивник. Когато приех поканата, аз знаех какво ще стане. След като на една книга си посветил  години, вложил си огромен труд, направил си едно от най-важните неща в живота си, редно е да понесеш рисковете, ударите и раните, които ще получиш... Заради Лили Иванова съм готов да лежа дори и в затвора", признава Исак, заплашен със съд.

"Исак Михаил Гозес прави поредната биография менте на Лили Иванова... Ментетата, които са начин на живот в тази смешна страна. Страна, унижаваща и малкото можещи да правят нещо. Нещо, което си заслужава", отговаря Карбовски.

"Същестувава само една автобиография, така както има само една Лили Иванова", прокламира Светлозар Желев от издателство "Сиела".

"Книгата на Гозес е великолепна. Смятам, че скандал няма", казва от своя страна Надежда Кабакчиева.

"Лили е скъп изпълнител и затова заслужава най-доброто, а именно - книгата на Мартин Карбовски", взима страна пък поетът Тома Марков.    


5269
66.67%
 

Март ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031