Песен за ЦСКА (София) подгрява Депеш Мод в България


Песен за ЦСКА (София) подгрява Депеш Мод в България

5734

Песен за ЦСКА ще подгрява шоуто на Депеш Мод (Depeche Mode) в София на 18 май.

Новината разтресе меломаните в "червената" агитка. "Армейските" ултраси се опитват да разберат от няколко дни коя е Мира Аройо, автор на парчето. Българката е създателка на бандата Лейдитрон (Ladytron), която ще подгрява английското трио на стадион "Васил Левски".

В репертора на нейната група личи парчето "CSKA - Sofia".То вече се превръща в хит по Интернет. Едва ли мнозина ще го разпознаят на концерта, тъй като няма думи. Иначе Мира редовно пише текстове на български за своята електро-клаш група.

Колкото и да си блъскаха главите на "Армията", не успяха да свържат красавицата с любимия отбор. Иначе за изпълнителката се знае доста. Родена е в София през 1977, а 10 години по-късно се мести със семейството си в Израел. Висше образование завършва в Лондон. Когато е на 15, тя си купува китара с пари от първата си работа. В столицата на Острова започва да се подвизава и като диджей. Нашенката се прехранва и като модел. Именно в Лондон се запознава и с един от бъдещите членове на групата - родения в Ливърпул и също изявяващ се като диджей - Дъни Хънт.

Така започва историята на Лейдитрон.

Мира завършва молекулярна генетика в Оксфорд. Тогава е и реалното начало на формацията. Към Аройо и Дани се присъединява друг ливърпулец - Рубен, а малко по-късно и учащата в града на Битълс шотландка Хелън, припомня "Стандарт".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички