Нахакани младоци пънат за конкурса Голямо междучасие


Нахакани младоци пънат за конкурса Голямо междучасие

6336

Над 100 училищни групи и изпълнители са изпратили свои парчета за участие в конкурса за най- добра училищна песен - „Голямо междучасие”, организиран от D2 и Столична община.

43 изпълнения бяха одобрени и допуснати до гласуване в официалния сайт: www.d2band.com.

От 4 април до 15 май всеки може да избере по електронен път песента, която харесва най-много. Само за десет дни 12 000 души са дали своя вот за участниците в конкурса, обясниха от Столична община.
 
Авторските парчета на учениците са най-разнообразни и като стил, и като послание. Поп, рок, хеви метъл, хип-хоп и ар-ен-би са най-често срещаните жанрове. Някои от песните са на български, други на английски, има и инструментали.
 
До този момент в класирането водят групите Destroyer от ТУЕС, Мотив от 91 НЕГ, K.T.F от НМУ и Mind Disorder от ПГИЧЕ “Св. Методий”. Със сериозна подкрепа от гласове е и най- малкият участник в конкурса - 7 годишния първокласник Марио Кръстев.
 
В съревнованието за голямата награда младите таланти ще се конкурират с изпълнения на живо в десет концерта. Изявите, които ще се проведат в столични училища, ще продължат до 13 май.

Първото шоу е от 18.30 в НМУ „Л.Пипков” довечера. На него ще свирят група K.T.F от НМУ, група Мотив (на снимката)от 91 НЕГ и Марио Кръстев.

Вторият концерт е на 23 април - четвъртък, в ТУЕС. Там ще забият Destroyer и Sick Mind. Освен тях на сцената ще се качи и Димитър Кърнев от D2, който освен че е възпитаник на това училище, е създал там и първата си група.

На следващия ден - петък, в 44 СОУ “Неофит Бозвели” ще се изявят рапърите от New Voice и момичетата от трио София.

На 27 април - понеделник, в 22 СОУ „Г. С. Раковски” уменията си ще покажат хип–хоп изпълнителите Megan_G, Лоренцо и Столичен Жаргон. Следващите дати за концерти са 28, 29 и 30 април и 11, 12 и 13 май. 

Водещ на концертите ще бъде любимецът на тийнейджърите - Боби Турбото.
 
Победителят в конкурса за най-добра училищна песен "Голямо междучасие" ще бъде обявен на голям финален концерт пред НДК на 20 май.

Той ще получи и голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип и директно участие в националния конкурс „Ти си върхът ама само баба ти го знае” 2009.

В шоуто на 20 май ще участват D2 и Гравити Ко.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички