Цвете за Гошо 2009: Рок-ен-ролът винаги е млад! (ден втори)


Цвете за Гошо 2009: Рок-ен-ролът винаги е млад! (ден втори)

9606

Тази година фестивалът "Цвете за Гошо" бе в два дни - два хубави, слънчеви, изпълнени с много положителни емоции и страхотна българска музика дни. Първият - дал обещаващ старт на купона, а вторият - още по-силно продължение на една деветгодишна (?) традиция!

Поглеждам към афиша - трибютът започва около 17 часа с Глобален Минимум. Поредната млада банда, на която сцената в Южния парк ще даде урок какво е да са вперени в теб толкова много очи. Хората и днес са тук - не е ясно дали всички са били и вчера, но очевидно всички са доволни от случващото се. Свежи идеи, усмихнати лица на музиканти и приятели наоколо. 

След това място за леко неадекватните за повода и часа Дистройър. Бая тежки вокали, безумни текстове на български, кавър на Слейър... Веселба да става. И ставаше, честно! Дано само майките да са запушили ушите на стотиците хлапета по време на онзи култов куплет, започващ с "густо майна Филибето...". Реванш, X-Ray, Мотив, Фанагорiя. И тук кавъри се чуват начесто, но май не се оплакваме. Съжалявам, че ще го кажа, но е факт, че авторският материал на повечето групи куца. Звукът е отличен дори и в най-отдалечените места на поляната, но инструментите са евтини, та и това допринася, сигурно. 

Бирата, неадекватно, не се лее от кранове току пред сцената - затова няма и тоалетни. Още вчера съм отбелязала липсата им, но се опитвам да пренебрегна дребното неудобство, което създава на всички ни. Ефектен обрат на вечерта се получава с появата на Обратен ефект - липсвали ни вчера. Кольо е понаедрял, но музиката е пак толкова ръца-пръца и кръчмарско-веселяшка. Дечурлигата рокери са най-верните почитатели. Напълнили първите няколко метра пред музикантите, се раздават и замайват глави след първата бира. Има хляб... и бира, в тия деца. Пък да видим! Но нали не може всичко да е идеално - тук някъде се появяват пет-шест бръснати лумпена, които да си набележат някое 14-годишно дългокосо хлапе за мишена. Размяна на юмруци, даже и момичетата не са опазени и разумно решение да догледам концерта в задните редици. Там и топка има - да пораздвижим кълки в паузите между песните. 

Импровизации и готин саунд от Фарс и идва време за заключението - големите на втората и последна вечер на "Цвете за Гошо 2009". Кръпка Блус Бенд и Бараби Блус Бенд. Големи са, вярно е, но защо не видим на някое "Цвете" Кръпка-Бараби Блус Бенд, а? Единият, с нови музиканти, за да крепят мазните блусарски рифове, завзема от времето на другия и оставаме с усещането за нещо недовършено. Личните припирни и/или недоразумения между музикантите не може (и не бива!) да пречат на такова място. Когато вдигаш чашата си с "Наздраве, Гошо!" и се покланяш пред стореното от другаря по музикално оръжие, когато пееш с пълно гърло, че "рок-ен-ролът винаги е млад", трябва да ти пука само за това. Така го разбирам аз, това ми се искаше да усетя и снощи. 

И въпреки леката горчивина след краткия заключителен сет на Буги Барабата, не мога да си тръгна от Южния парк вкисната. Автобусът е претъпкан, продължава да се пее за бира, секс и рок-ен-рол - значи идеята е схваната. И дано Гошо Минчев е усетил, че за поредна година приятелите му не са го забравили.

Че фенове ще има, а "100 години рок-ен-рол не стигат..."! 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички