Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Белослава напролет


Белослава напролет

5643

Пролетта - този топъл и свеж сезон е в пълен унисон с настроението, което  Белослава носи принципно.

И все пак, струва си да отбележим големия контраст, който е не само в климатичните условия на последната ѝ изява. Поредният неин "грандиозен" концерт (четвърти, ако не се лъжа) се състоя в Pro Cimena Studiоs, София, снощи.

Предишните три бяха за Коледа и някак аристократично се провеждаха в Народния театър, където всички хора седяха мирно, обгърнати от червения, вече протрит плюш на седалките, докато коланите им бавно се впиват в корема. Но нека признаем, че макар да нямаше свобода за кръшни танци и - извинете за клишето - освобождаване от напрежението, благият уют на величествената сграда допринасяше именно за търсеното коледно и семейно, малко ала "Животът е прекрасен", настроение.

Иска ми се да вярвам, че много хора са крачели смирено из кишата на миналия декември, с вперен взор към масата полуотлепени и изгнили плакати, за да зърнат задаващото се четвърто подобно шоу. Но уви, такова нямаше.
 
Превъртаме - като лентата на стар магнетофон, половин година напред, когато вече сме заменили замръзналите си физионимии и вкочанени крайници с лекотата и фриволността на пойни птички и сега всички дружно, поне тези от нас, които харесват Белослава, се понасяме към "бермудския триъгълник на градския транспорт" за всеки, който не е имал щастието да си изкара шофьорска книжка навреме.

Така наречената зала "Pro Cinema Studios", до стадион "Академик", се оказа полусрутен паметник на соца. Някога физкултурна зала, сега бетонна обител на нашите творци, изпълнители и прочие.

Още с влизането построената сцена, която се разкри пред очите ми, разкри известна внушителност. Като всички посетители на подобни събития, хората прииждаха едва ли не на забавен каданс, в пълна дисхармония с края, когато стадно напускат "обора".

Затова концертът започна тридесет минути след обявения час, но нека не издребняваме, това е в реда на подобен род хепънинги.

Половината от публиката бе насядала по скамейките, а останалата част се радваше на възможността да се разхожда свободно пред сцената и да пали цигара от цигара. Ослепителните прожектори угаснаха и на платформата стъпиха музикантите. Съставът бе по-ограничен от предишните изяви. Сега: китара, барабани, пиано и тромпет - съпроводен от перкусии, и нека не забравяме - вокали.

Белослава започна със стари хитове, но такива, професионално замаскирани с чисто нови фънки аранжименти. Тишината разцепиха свежи и познати парчета от предишните й два албума. За по-ясна представа на тези, които не са присъствали, предлагам малко двадесет и пети кадри: От двете страни на сцената - дългокраки, полуголи и с афро перуки - момичетата на "Ялта" "кълчат кълки". Декор - огромни видеостени, прожектиращи халюциногенни геометрични форми във вибриращи цветове. От светлинна гледна точка шоуто бе за слънчеви очила.

Белослава - спортно елегантна в къса пола с тигрова краска и обувки на високи токчета, развява буйните си кестеняви къдрици. От дясната й страна Роко надува тромпета, все така изпаднал в своята творческа концентрация, за която самият Майлс Дейвис би му завидял.

От ляво на вокалистката - ненадминатият маестро Живко Петров, застанал прав, удря по клавишите в пълна конкуренция с барабаните на Митко Семов, от чиито бийт по гръбнака ти плъзва студена тръпка от екстаз! Тони Рикев напъва баса.

Изненадите на вечерта: "бръснарският квартет" от млади момчета - вокална формация 032. Те с ненадминати гласове изпяха сами едно парче, а после се включиха като беквокали в шоуто. Любо - някога фронтмен на Те, излезе за една поп балада.

Някакво момче поиска ръката на приятелката си на сцената, а тя, понеже толкова хора я гледаха, нямаше как да откаже. Докато главите ни постепенно се завъртяха от случки, музиката не спираше да тече с пълна сила. Така се изнизаха двата часа, докато "ролката на магнетофона" окончателно свърши, последвана и от позитивните емоции.

Отвън ни посрещнаха локви с размера и дълбочината на язовир "Панчарево", както и потъващи пясъци от кал.

За финал остана хамлетовския въпрос: а сега как, по дяволите, да се прибера оттук?

 

Снимки от концерта на Белослава и Живко Петров!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички