Сезария Евора идва в България на 2 октомври!


Сезария Евора идва в България на 2 октомври!

6180

Носителката на "Грами", Сезария Евора (Cesaria Evora) пристига за концерт в България на 2 октомври 2009, по покана на "Жокер Медиа".

Изпълнителката на стила морна ще зарадва българските си почитатели в зала 1 на НДК,  четири години след първото си гостуване у нас.

Уникалният тембър на носителката на "Грами" за най-добър етно албум от 2003 - не може да бъде сбъркан, а пеенето “на босо” на сцената е нейна запазена марка. Малко известен и интересен е фактът, че песента "Ausencia" от оригиналния саундтрак към филма на Емир Кустурица "Underground" е изпълненa именно от Сезария Евора.

Билетите за концерта се пускат в продажба от днес (8 юни) на касите на Билетния център в НДК, в мрежата на "Ticketstream.bg" и "Eventim.bg".

Те ще ще са с цена от 30 до 100 лв.

Сезария Евора е сред най-ярките изпълнители на етно музика в света. Стилът, в който пее е типичен за мястото, където е родена и израства – африканският остров Капе Верде. Музиката й, изпълнена с тъга, носталгия и надежда, носи душата на родното й място. Mагнетичният глас на Сезария - приятно меланхоличен и леко дрезгав, докосва фатално всеки, който го чуе.

Започнала да пее още на 7 в хора на сиропиталището, на 16 вече обикаля баровете на Миндело с чудните си песни. Не след дълго става известна на всички, като “Кралицата на морна”. Известността й обаче не минава границите на острова, а бедността и тежкият живот я следват неотлъчно. Чак в средата на 80-е, с помощтта на свой приятел, тя изнася няколко концерта в Португалия, където публиката я приема изключително добре. Следват пътуване до Париж, поредица концерти, първи записи и много труд.

През годините, албумите на Сезария Евора са номинирани и награждавани многократно, а във Франция са белязани с най-високите отличия и златен статус. Чернокожата изпълнителка има пет номинации за "Грами" и една статуетка.

През 2006 тя записа десетия си албум "Rogamar", който е и последен до момента. За себе си тя казва, че е щастлива и че трудностите и страданията й са я научили да се радва на живота, който живее.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички