Forza, чалга! Лятното турне на Пайнер стартира в Монтана довечера


Forza, чалга! Лятното турне на Пайнер стартира в Монтана довечера

15597

Коктейл от хитове са подготвили участниците в националното турне на звездите на "Планета" ТВ и "Пайнер", съобщи tour.planeta.tv.

Тази година то ще бъде напълно различно и със сигурност ще изненада приятно почитателите на поп-фолка. "Планета "Derby" 2009 стартира довечера в Монтана, град, който за първи път ще бъде домакин на подобно събитие.

Общо десет града ще посрещнат изпълнителите: Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Пловдив и Благоевград. Повечето концерти ще бъдат на централните площади - да са удобни и достъпни, за да могат повече хора да видят певците. За първа година билети няма да има. Концертите са безплатни - своеобразен подарък за феновете от музикална компания "Пайнер" и генералния спонсор "Derby".

Режисьор на целия спектакъл отново е Людмил Иларионов - Люси, който доказал в досегашните издания необходимото въображение и достатъчно професионален опит да се справи с предизвикателството. Той е създал 12 отделни миниспектакъла, интегрирайки ги в цялостен мащабен проект.

Всяка от певиците подготвя в строга тайна своята поява и шоу за изненада на публиката, работила е определена насока, вдъхновена от песните за своя микс. Както винаги, и няколко балетни формации ще са част от атракцията.

Водещ на шестото издание на турнето е Наско Михайлов, нашумял от риалитито "Страх". Звездата му изгря в младежкото предаване "Мело ТВ мания" по БНТ. Актьорът е близък с Людмил Иларионов - Люси, с когото направиха една от първите момчешки поп банди - Ъп даун, преди години. Наско бе водещ и на последната церемония за Годишните музикални награди на телевизия "Планета", снимал се и в няколко видеоклипа на певицата Емилия, която пропусна миналагодишното "Derby".

Два допълнителни купона ще зарадват феновете. Единият е в началото - на 17 юли, а другият - на 2 август. Те са за рождените дни на две от звездите в екипа - Константин и Елена.

За публиката във всеки град, освен спектаклите, е предвидено и зрелище: кастинг за талантливи момчета и момичета. Прослушването тръгва две седмици преди концерта на съответното място, като финалният кръг ще се провежда преди шоуто до самата сцена. Веселбата тръгва от 20 часа навсякъде.

Победителят във всеки град ще може да пее заедно с любимия си изпълнител.

Глория и Ивана обаче вдигнаха бунт. Те отказаха да участват тази година, разбирайки от шефа на компанията - Митко Димитров, че са длъжни да пеят без хонорар и на 15-е концерта заради световната финансова криза. Той решил да плаща на артистите си по 200 лв. режийни на ден (храна, бензин, гримьори и фризьори) и нощувка по хотелите в съответните градове.

"Правим го с рекламна цел - всички концерти са безплатни за публиката. Ние нищо не печелим, редно е и певците да са солидарни с нас", аргументирал се Митко Пайнера.

Да, ама той има солидни спонсори, покриващи всички разходи, контрират бойкотиралите го изпълнителки.

Галена също няма да се изяви сега, тъй като стана майка през юни.

Участниците в "Планета "Derby" 2009 (по азбучен ред):

- АНДРЕА

- АНЕЛИЯ

- БОРИС ДАЛИ

- ДЖЕНА

- ЕЛЕНА

- ЕМИЛИЯ

- ИЛИЯН

- КАМЕЛИЯ

- КОНСТАНТИН

- МАРИЯ

- ПРЕСЛАВА

- РАЙНА


Афишът:


МОНТАНА - 15.07., площад "Жеравица"
ПЛЕВЕН - 17.07., площад "Възраждане"
ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 19.07., стадион "Ивайло"
РУСЕ - 21.07., площад "Свобода"
ВАРНА - 23.07., приморски парк, Амфитеатър
БУРГАС - 25.07., Несебър, градски стадион
СТАРА ЗАГОРА - 27.07., стадион "Берое"
КЪРДЖАЛИ - 29.07., пред стадион "Дружба"
ПЛОВДИВ - 31.07., стадион "Локомотив"
БЛАГОЕВГРАД - 02.08., площад "Георги Измирлиев"

Финалът на турнето 2009:

През 2006 музикална компания "Пайнер" обяви конкурс за специална песен по повод третото издание на националното лятно турне. Спечели "Завинаги в сърцето" по музика на Мартин Биолчев, аранжимент на Огнян Тодоров и текст на Мариета Ангелова.

От 2006  насам всеки концерт на  "Планета "Derby" завършва с това парче, изпълнявано от всички участващи.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички