Щастливата тъга на Сезария Евора


Щастливата тъга на Сезария Евора

4679

“Тъжните песни ме карат да се чувствам щастлива”, признава Сезария Евора (Cesaria Evora).

Както "MySound.bg" извести, носителката на "Грами" ("Grammy") на най-добър етно-проект 2003 ще пее в НДК на 2 октомври по покана на "Жокер Медиа".

Една от най-известните африкански изпълнителки ще се изяви отново босонога, както предпочита да се движи винаги. Макар и рядко, тя носи сандали на обиколките си по Европа.

"Кралица морна", както наричат Сезария, ще интрепретира стила, миксващ западноафрикански традиционни мотиви, португалско фадо, британско баладично пеене и бразилски ритми.

Певицата ще огласи зала 1 на НДК за втори път - точно четири години след като покори сърцата на българите, дошли да я чуят на живо.

Билетите вече са са продажба на цени от от 30 до 100 лв., а местата, на които могат да се закупят, са: Билетен център, НДК, и в Интернет чрез мрежите на "Ticketstream.bg" и "Еventim.bg."

Сезария е сред най-ярките изпълнители на етно музика в световен мащаб. Стилът “морна", който се прочу именно заради нея, е типичен за мястото, където е родена и израснала – на остров Зелени нос. Помолена да опише що е то "морна", и дали тази музика не носи много тъга, тя отговаря: “това е нашият живот, проблемите на хората, да живееш “ден за ден” , но това е и любовта”.

С тази нагласа към живота и с магнетичния си глас “Босоногата дива” отново е напът и продължава да се среща с почитателите си.  От края на май, когато стартира тазгодишното й турне, част от което е и София, тя премина през Венецуела, Чили, Аржентина, Колумбия и още, а тази вечер е последният от три поредни нейни концерта във Франция.

В разгара на лятото Евора ще посети Украйна в рамките на "World Music Festival", сетне отново Франция, откъдето впрочем изгря звездата й.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички