Силна БГ вечер по всички сцени на Spirit Of Burgas 2009


Силна БГ вечер по всички сцени на Spirit Of Burgas 2009

5262

Богат избор от българска музика предложи втората вечер на "Spirit Of Burgas" 2009 – Светльо Eнд Дъ Леджъндс и Черно Фередже зарадваха публиката на "Jack Daniel's" сцената с необходимата доза простотии. 

Нощта на „На Тъмно“ мина под знака на ска, реге и рага, с убийствен лайв на Нокаут още към девет часа вечерта.

За жалост гиговете на Сеньор Буфо Енд Дъ Синхронайзърс и на БГЗ съвпаднаха с хедлайнърите на главната сцена. Предишни срещи с  хумористичните формации обаче ме карат да смятам, че и двете групи са били радост за ушите.

По-късно Ла Мучедумбре забиха около час доста грубо ска право в окото на носещата се от всички страни зле изолирана смес от холаднски тек-хаус и почти болезнен дъбстеп, долитащ от главната сцена (където Джеймс Бонг подхранваше с мъчителни баси чакащите закъснелия Уил Уайт). Единият от двамата вокалисти на групата хранеше електронната музика и феновете й толкова грозно, че някои от нас, които по случайност се кефят и на техно, и на ска, се почувстваха почти обидени. Звукът на Мучедумбре, изпълнен с бодри брасове и фънкажни китарки, си струваше цялата горчилка. 

Ударът на „На Тъмно” дойде с качването на небезизвестния Цецо Сърмата на сцената. Той и неговия „коптор микс“ качиха "еверибоди на магари" още с първите ноти на изключително гръмкото си и пиянско суинг изпълнение. С две питиета в ръка и едвам стоящ на краката си, Сърмата доказа още веднъж, че може да пее и като стой та гледай да въздейства на публиката си дори в безсъзнание.

Около хиляда души се късаха да танцуват пред малката сцена, притиснати от двустранно бучащата електроника. Вместо да хейти като предшествениците си, Сърмата предпочете да импровизира върху бийтовете, а групата му успя да впише външия джангър в иначе доста гладкото си и джазово звучене. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички