Срещу вятъра! Мото-рок съборът гръмна яко във Велико Търново


Срещу вятъра! Мото-рок съборът гръмна яко във Велико Търново

5460

Радио "Star FM" и порталът "Moto.bg" събраха феновете нa рока, моторите и насрещния вятър,за да потеглят към Балканския мото-рок събор "Света Гора", Велико Търново.

Невиждано досега шествие - подвижна 20-метрова платформа, от която звучеше рок-ен-рол на живо, с Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд – така изглеждаше началото на купона през уикенда.

Като всичко хубаво и тази авантюра не се размина без проблеми, за щастие с добър, даже комичен край.

На излизане от София камионът с платформата за няколко минути закъса, и то не къде да е, а точно по средата на кръстовището на Подуенската гара. Небивало съвпадение - Васко Кръпката и заветното място някак се поздравиха с леко намигване и след  5 минути повредата беше отстранена, а колоната потегли с още по-голямо желание и хъс.
 
Ето какво се случи само няколко часа по-късно.

Мотористите от "Bad Сompany" и "Боляри" от Велико Търново ни посрещнаха на входа на града с красивите си чопъри и сложиха началото на почетната обиколка.

Търновци се вълнуваха в очакване на шествието от ревящи мотори и подвижната сцена, предвождани от екипа на "Star FM".
 
Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд зарадваха старата столица с любими парчета като „Старият рокер”, „Ден след ден”, „Да живее ро-ен-ролът” , а чужди вечни класики. 

След поредния мини концерт шествието се отправи към "Света Гора", където Балканският мото-рок събор "Велико Търново" 2009 беше в разгара си.

Съвсем навреме Кръпката и неговата банда се качиха на сцената, за да започне и същинската част от събитието. Звезди от Ахат блесна в нова роля -тази на водещ. Държеше всичко под контрол, но самият той забрави за нея, когато се качи на сцената с група Аналгин и заби здраво класиките в рока. Последва и група Фобос, отново начело със Звезди, където фронтменът се изяви като басист.

Вторият ден от мото-рок събора донесе на феновете много награди. Радио "Star FM" с помощта на "Болкан Ентертейнмънт Къмпъни" раздаде билети за предстоящия концерт на  ЗиЗи Топ (ZZ Top), а по-късно същия ден стана ясно и кой си тръгва оттам  върху чисто нов "Harley" .

Вечерта стартира с група Сънрайз (Sunrise), продължи с Б.Т.Р., които взриваха феновете с някои от най-големите си хитове и достигна кулминацията на си с появата на Глен Хюз (Glen Hughes).
 
Рокът беше силен и много, а моторите - фантастични. Очевидно това са имали наум организаторите от "Bad Company" и "Боляри", когато са го кръстили мото-рок събор.

И когато слушате радиото и чуете: „Star FM", когато музиката е начин на живот”, вече знаете съвсем точно какво сме имали предвид, казаха от екипа на радиото.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички