Британски медии: БПЦ обвини Мадона за корабна злополука


Британски медии: БПЦ обвини Мадона за корабна злополука

4869

Българската православна църква обвини Мадона (Madonna) за трагичния инцидент с човешки жертви в Охридското езеро, съобщават британските медии.

 

Статия по въпроса е публикувана в „Дейли Телеграф”, но „новината” е отразена и в онлайн изданието на „Ню Мюзикъл Експрес, както и в други медии.

 

Британската преса припомня призива на пловдивския митрополит Николай преди концерта. Той заклейми шоуто на Мадона и призова вместо концерт в този ден да се смирим, тъй като православната църква чества смъртта на Йоан Кръстител.

 

Тогава призивът му бе отразен у нас и по света, но бе приет като нелеп опит на родната църква да си направи реклама на гърба на Мадона.

 

Англичаните обаче цитират дословно и думите на митрополита след трагедията в Охридското езеро, при която загинаха 15 българи, че това било „божи знак”.

 

Без да назовава поименно Мадона, божият служител недвусмислено намекна, че трагедията е наказание за българския народ, защото не се вслушал в думите му и предпочел Мадона, вместо молитви. Изказването на митрополита се приема от британските медии като официална позиция на Българската православна църква.

 

За съжаление, медиите на Острова не съобщават за реакциите в България на волнодумствата на самозабравилия се митрополит.

 

Призивът му преди концерта бе посрещнат у нас с почти всеобщо неодобрение, но изявлението му в деня на национален траур предизвика истинска буря от негодувание в българското общество.

 

Спекулацията с паметта на жертвите бе осъдена в десетки и дори стотици статии в пресата и интернет. Отецът бе наречен „фундаменталист” и „православен талибан” дори от най-сдържаните си критици.

 

Масово е мнението, че той е откровен психопат и почти всички коментатори настояват той да бъде затворен и лекуван в психиатрична клиника. Не са малко и онези, които призовават попът да бъде съден за гавра с паметта на жертвите.

 

Изявленията на този религиозен деец отвратиха и малкото останали поддръжници на Българската православна църква, констатират родните медии.

 

Към това сега трябва да добавим и факта, че за пореден път митрополит Николай и БПЦ изложиха България пред света в срамна и невярна светлина.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички