Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Нора Джоунс смени пианото с китара


Нора Джоунс смени пианото с китара

5180

Многократната носителка на "Грами" (Grammy) - Нора Джоунс (Norah Jones), ще издаде четвъртия си студиен албум чрез Blue Note Records/ EMI през ноември.

Певицата е композирала почти всички песни за проекта през изминалите две години по време на турнето в подкрепа на последния ѝ двойноплатинен диск „Not Too Late”.

Обожавана от феновете си заради нежните вокали и джазирани поп композиции, Джоунс поема друга музикална посока с все още неозаглавения проект. Тя експериментира с нови звуци и си партнира с множество артисти, включително известния продуцент Джакуайър Кинг, работил с Кингс Ъф Лиън (Kings Of Leon), Том Уейтс, Модест Маус (Modest Mouse) и други.

Изпълнителката представя и няколко колаборации по текстове на Райън Адамс, Уил Шефф и дългогодишния й партньор Джеси Харис

”Исках да опитам различни неща с този албум. Дълго време свирих с едни и същи музиканти. Все още сме приятели с тях и се надявам, че пак ще работим заедно, но дойде подходящият момент да творя с нови хора и да експериментирам с различни звуци" - Нора въвежда в творческата лаборатория на проекта.

"Колкото до продуцента, исках някой, който да ме подтикне да се развивам и да намери подходящите музиканти. Свързах се с Джакуайър, главно защото той е отговорен за един от любимите ми албуми - „Mule Variations” на Том Уейтс. Той прие с удоволствие и се сработихме наистина добре, което беше най-важното”, добавя вокалистката.

Кинг й помага с набирането на музиканти за новия албум и двамата се спират на барабанистите Джоуи Уаронкър (Beck, R.E.M.) и Джеймс Гадсън (Бил Уитърс), клавириста Джеймс Пойсър (Ерика Баду, Ал Грийн) и китаристите Марк Рибът (Том Уейтс, Елвис Костело) и Смоуки Хормел, свирил с легендарните Джони Кеш и Джо Стръмър.

Другата промяна в албума е, че Нора Джоунс борави предимно с китарата.

"Всъщност композирам повече с помощта на струните, отколкото на пиано. Така че някак беше съвсем естествено и да свиря на китара в песните", казва Нора.

От началото на кариерата си през 2002 година нейните албуми са продадени в над 36 милиона екземпляра по света. Трите ѝ студийни диска - "Come Away With Me" (2002), спечелил цели осем награди "Грами", "Feels Like Home" (2004) и "Not Too Late" (2007) достигнаха мултиплатинен статус в редица страни.

Новият албум ще бъде представен в България от "Анимато Мюзик".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички