Почина Еци от групата Три и половина


Почина Еци от групата Три и половина

21354

Христо Стоянов-Еци - бас, китари и вокали на групата Три и половина, почина у дома си в неделя, 11 октомври.

"Издъхна от рак със скоротечни метастази в костите и гръбначния стълб по-специално", съобщи за "MySound.bg" фронтменът Антони Ненов.

"Стопи се за кратко - за има-няма 4-5 месеца, и си отиде от пневмония след залежаване. Не го спасиха нито операциите на гръбначния стълб, нито циментираните прешлени и специалните планки, които му направиха първо в "Пирогов", а сетне и в "Първа градска болница", обясни музикантът.

Покойният трябваше да навърши 43 на 18 октомври.

Опелото ще се състои в църквата "Света Параскева" (до Пожарната в столицата), а погребението е в Бакърена фабрика от 15 ч. днес.

"Остава утехата, че вече е при Наско, при Духи", каза Ангел Ангелов, вокалист на група Джендема, която неотдавна също погреба свой член - Атанас Цанков, по-известен като Наско Дирижабъла.

Духи е артистичният псевдоним на Димитър Филипов, харизматичен певец на родната банда Херман'с Улф Бенд.

За последно Еци бе на сцена в столичния рок клуб "Фенс" миналата есен като част от сборна формация, наред с кийбордиста на Херманс - Христо Намлиев, Петър Янков-Пешето, понастоящем член на Джендема, покойния вече Наско Дирижабъла и сегашния дръмър на Уикеда - Владо Попа, които свириха в солова изява на цигуларката Невена Велинска - Малкия тогава.
 
Именно с нея Три и половина записаха дебюта си "Страсти на парцали" (2000).

Парчетата "Не заваля", "Грамофонът се върти", "Фифи кварталната", "Последна водка", "Старите кучета", "На бирата с любов" и "Пак ще ми се иска" овършаха овациите на феновете на блуса и на рока не не един или два фестивала.

Христо Стоянов изостави групата си по средата на работата за следващ албум, анонсиран в ефира от песента "На баба ти луната".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички