The Best Of Swing: Оркестърът на Глен Милър за Нова година у нас


The Best Of Swing: Оркестърът на Глен Милър за Нова година у нас

6875

Световноизвестният оркестър на Глен Милър (Glenn Miller) ще гостува в зала 1 на НДК в София от 19 ч. на 22 декември, съобщиха организаторите "Арт БГ".

Празничният концерт, включен в програмата на Новогодишния музикален фестивал на Двореца на културата, ще ознаменува 65 години от смъртта на едно от най-големите имена в джаз музиката – Глен Милър – джазмен, музикант, тромбонист и композитор.

Глен Милър Оркестра ще видим в София под  ръководствто на диригента Вил Салден, а програмата, която ще бъде представена, е със заглавие "The Very Best Of Swing", пресъздаваща историята на суинга от 1940-а година до 70-е и 80-е на миналия век в изпълнение на първокласни инструменталисти и солисти.

Вил Салден продължава делото на Глен Милър през 1978, когато прегръща магическата формула на маестрото: „Всеки бендлидер или аранжор мечтае за новаторски звук, който не може да бъде сгрешен и който се разпознава още с първите акорди.“

Диригентът, перфекционист по природа, изисква максималното от всеки един от членовете на бенда. Оркестърът се развива с много труд и репетиции, както и благодарение на многобройните турнета и участия в радио- и телевизионни предавания.

В резултат - днес е един от най-популярните оркестри в света. Програмата му е постоянно наситена с концерти, интервюта, сътрудничество и съвместни изяви с артисти и участия във фестивали.

На 16 март 1990 г. на специална церемония президентът на "Глен Милър Продакшънс" - г-н Дейвид Макей, определи Вил Салден за ръководител на Глен Милър Оркестра за Европа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички