Даниел Поутър: Best Of Me на концертите в България!


Даниел Поутър: Best Of Me на концертите в България!

5409

Даниел Поутър (Daniel Powter) ще изнесе два поредни концерта у нас.

Артистът ще се изяви в "Sofia Live Club" на 3 и 4 ноември.

Един от най-знаковите певци на модерната поп сцена в последните години ще представи както някои от най-големите си хитове, които го изстреляха във висшата лига на бранша, като "Bad Day", "Whole World Around" и "Best Of Me" например, така и парчета от чисто новия си проект - "Under Тhe Radar" (2008).

Когато канадският изпълнител започва записите по него в Ел Ей с продуцентката си Линда Пери, той си няма и идея какво ще е звученето.

"Знаех само, че песните са добри", признава бившият цигулар и настоящ певец, композитор и пианист.

"Съвсем не предполагах обаче, че ще има толкова китарни партии,  електронни моменти и струнни инструменти. Линда е невероятно гъвкава по отношение на музиката, така че за мен просто остана да я оставя да развие идеите си" - въвежда в творческата лаборатория Поутър.

Той определя материала във втория си диск като "честен и изумителен" - достатъчен повод да хване пътя за турне, озовавайки се лице в лице със своите фенове.

Даниел Поутър е роден във Върнън, Британска Колумбия, на 25 февруари 1971.

До тринайсетата си година учи цигулка, но после се отказва, защото... тя го прави обект на училищно насилие.

“Като дете страдах от дислексия (специфично нарушение на способността за учене, засягащо най-вече четенето – б.р.) и все още я имам, така че музиката стана форма на бягство за мен. В училище навеждах глава и гледах да не ме бият, но после се връщах вкъщи и музиката беше като лекарство за мен. Не познавах нотите. Ако можех да ги чета и се бях занимавал сериозно, сигурно щях да ида да свиря в някой оркестър или щях да стана учител по музика. А аз исках да създавам музика. Ако ми изсвирите една песен на пиано, ще я повторя по слух – понеже мога да преброя клавишите между всеки две ноти. Мисля, че това някак е свързано с дислексията ми”, разказва изпълнителят.

Неговият пробивен сингъл "Bad Day" от дебюта "Daniel Powter" (2006) го изстрелва в звездна орбита. Парчето става най-въртяната песен в Европа през 2005, като достига първото място в класациите на на Великобритания, Германия, Холандия, Швейцария, Белгия, Дания и Норвегия.

Прекара и 11 седмици на върха във Франция, след като стана част от ТВ реклама на "Coca-Cola". Списание "Q" го нарече “канадският Джеймс Блънт, само добавете малко кока”.

Освен че "Bad Day" се превръща в най-ротираната песен за годината в Европа и най-продавания дигитално за Щатите сингъл изобщо, мелодията триумфира на N 1 за Канада, Австралия и Нова Зеландия, успя да се класира в "Tоп 5" на Италия, Австрия, Швеция, Бразилия, Финландия и Южна Африка. Албумът получи платинено покрити в Япония, Великобритания, Ирландия, Франция и Швейцария, позлати се на Острова, в Австралия, Канада, Сингапур и Тайван.

Не след дълго идва и номинация за наградите "Грами" в престижната категория "най-добро мъжко поп изпълнение" 2007, а после и световно турне и записване на нови и още по-мелодични и запомнящи се тракове. Само за две седмици се раждат и другите успехи на Поутър - "Am I Still Тhe One" и "Not Coming Back".

Неговите фенове са забелязали, че артистът се подвизава с шапка.

Защо ли?

През ноември 1993 пияният Даниел се подхлъзва на паважа и попада на пътя на преминаваща кола - отскача от предния капак, удря се в стъклото и си счупва черепа. Остава с белег от едната страна на главата, който сега прикрива с плетена вълнена шапка. “Бях на 22 и бях прецакан”, клати днес голата си глава канадецът. “Невероятно е, че още съм жив”, доверява още той.

След катастрофата бъдещата звезда учи музика в колеж и през 1995 се мести във Ванкувър, за да прави кариера като музикант. “Свирех кийборди в гадни прог-рок групи”, спомня си той.

И тогава нещата наистина се сговняват – затъва в кокаин.

“Станах роб на дрогата за четири години. Прекарвах цялото си време в чудене откъде ще дойде следващата доза”, казва Поутър, който обаче е чист и в пикова форма към днешна дата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички